voetbalzone

‘Topscorer Cyriel Dessers kan na halfjaar al bij Heracles vertrekken’

Robin Bruggeman30 jan 2020, 15:43
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2020, 15:43
Advertentie

Cyriel Dessers speelt pas sinds afgelopen zomer voor Heracles Almelo. De kans dat de Belg zijn werkgever na een halfjaar alweer de rug toekeert lijkt echter serieus aanwezig. Tubantia weet donderdagmiddag namelijk te melden dat Dessers op weg naar de uitgang van het Erve Asito is.

Volgens de regionale krant is het ‘spel op de wagen’, wat betreft een transfer van Dessers. Celta de Vigo en het Italiaanse SPAL hebben zich inmiddels met aanbiedingen voor de aanvaller gemeld, waarbij het bod uit Spanje al is afgewezen. De Italiaanse hekkensluiter SPAL is nog wel in de markt voor Dessers, die de opvolger moet worden van de naar Napoli vertrekkende Andrea Petagna.

Een transfer van de aanvaller, die afgelopen zomer een driejarig contract signeerde, kan Heracles miljoenen opleveren. De gehanteerde vraagprijs ligt naar verluidt op vijf miljoen euro. Medewerking verlenen aan een transfer is echter ook niet zonder risico voor de Almeloërs: Dessers is dit seizoen een zeer belangrijke schakel in de ploeg van trainer Frank Wormuth en Heracles is, met een voorsprong van acht punten op nummer zestien PEC Zwolle, nog niet ‘veilig’.

Dessers was dit seizoen al goed voor twaalf doelpunten in de Eredivisie en hij is daarmee, samen met Myron Boadu en Bryan Linssen, gedeeld topscorer van de competitie. Heracles nam onlangs overigens ook al afscheid van een andere belangrijke speler. Lennart Czyborra vertrok ruim een week geleden voor vierenhalf miljoen euro naar het eveneens uit Italië afkomstige Atalanta.

Bezig met laden …