voetbalzone

Topscorer én clubjongen Utrecht mogen dromen van Premier League

Tim Siekman29 jul 2020, 15:08
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2020, 15:08
Advertentie

FC Utrecht houdt rekening met een transfer van zowel clubtopscorer Gyrano Kerk als 'clubjongen' Sean Klaiber, meldt Voetbal International. Volgens het weekblad heeft het er alle schijn van dat 'de gevreesde' rechterflank van de Domstedelingen gaat vertrekken. Beide spelers staan in de belangstelling van diverse clubs, onder meer in Engeland.

FC Utrecht hoeft naar verluidt niet te verkopen ondanks de coronacrisis, terwijl trainer John van den Brom graag verder wil bouwen met het huidige elftal. Kerk en Klaiber staan echter op de nominatie om de Domstad te verlaten. De 24-jarige Kerk wordt nadrukkelijk gevolgd door clubs uit Duitsland, Spanje, Engeland en Schotland. Vorig jaar was hij al dicht bij een overstap, maar uiteindelijk legde geen enkele club de gevraagde tien miljoen euro op tafel.

{embed}

Hans Kraay jr.: 'Gyrano Kerk lijkt mij geweldig voor Dortmund'
{/embed}

Kerk, die tot medio 2023 vastligt, gaf zelf eerder aan dat zijn voorkeur uitgaat naar Engeland. Zowel vanuit de Premier League als de Championship wordt hij gevolgd, zo klinkt het. Klaiber, die tot de zomer van 2022 vastligt, mag eveneens dromen van de Premier League. Onder meer het gepromoveerde Leeds United heeft interesse, maar een concreet bod is nog niet uitgebracht.

Klaiber is al sinds 2007 actief bij FC Utrecht, maar kan nu dus een fraaie transfer maken. De ontwikkelingen rond de back zorgen ervoor dat de club reeds interesse heeft getoond in Tobias Pachonik van VVV-Venlo. FC Utrecht laat het duo echter niet voor een habbekrats gaan. Alleen voor de hoofdprijs mogen de aanvaller en verdediger vertrekken, aldus de berichtgeving.

Bezig met laden …