Topscorer Fred helpt Fluminense aan vierde landstitel in Brazilië

Daniel Cabot Kerkdijk11 nov 2012, 21:33
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2012, 21:33

Na een krankzinnige slotfase heeft Fluminense zich zondagavond voor de vierde maal in de historie gekroond tot kampioen van Brazilië. De club uit Rio de Janeiro won op bezoek bij Palmeiras met 2-3 door een late treffer van topscorer Fred en is met nog drie wedstrijden te gaan niet meer in te halen door Grêmio, dat tien punten minder heeft.

Fluminense, dat in 1970, 1984 en 2010 ook kampioen werd, kwam in Éstadio Palestra Itália tien minuten na rust op voorsprong door een van richting veranderd schot van Fred. De ploeg van Abel Braga had het in de eerste helft nog erg lastig met de laagvlieger, die in de persoon van Hernán Barcos een dreigende aanvaller hadden. Een minuut na de openingsgoal verdubbelde Maurício Ramos de score, door een schot van Fred in zijn eigen doel te tikken: 0-2.

Atlético Mineiro, de virtuele nummer twee, moest verliezen zodat Flu kampioen kon worden, maar die ploeg stond lang op gelijke hoogte bij Vasco da Gama. Fluminense leek met zijn hoofd bij de andere wedstrijden te zitten, want na een uur maakte Barcos de aansluitingstreffer in Sao Paulo. Een paar minuten later zorgde Patrick Vieira zelfs voor de gelijkmaker. Een late goal van Fred, zijn achttiende, zorgde echter alsnog voor de vreugde in het kamp van Palmeiras. Het Botafogo van Clarence Seedorf staat vijfde.