voetbalzone

Topscorer Jupiler League wees Heerenveen af: 'Daar wilde ik niet op wachten'

Bart Kruyt17 jun 2014, 12:45
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 12:45
Advertentie

Lars Veldwijk werd in het afgelopen seizoen topscorer van de Jupiler League, met dertig doelpunten, en mag in de aankomende jaren zijn kunsten gaan vertonen op de Engelse velden. De aanvaller tekende vorige week een contract voor drie seizoenen bij Nottingham Forest, dat in de Championship speelt. Met Veldwijk aan boord hoopt de club te kunnen promoveren.

voetbalzone

Veldwijk stond ook in de belangstelling van sc Heerenveen, maar legde die interesse naast zich neer. "Ik heb met Dwight Lodeweges gesproken, maar een en ander had ook te maken met een eventueel vertrek van Alfred Finnbogason. Daar wilde ik niet op wachten", zegt de 22-jarige goaltjesdief in Voetbal International. Toen Nottingham Forest op zijn pad kwam, hapte hij toe.

Veldwijk geeft toe dat hij in Engeland erg goed gaat verdienen, maar denkt niet dat hij nu onbetaalbaar is geworden voor clubs uit de Eredivisie. Dat hij ooit nog eens op dit podium zal gaan acteren, sluit hij niet uit. "Maar deze kans wilde ik niet laten lopen", aldus Veldwijk.

Bezig met laden …