voetbalzone

Topscorer lijkt op weg naar Engeland: ‘Utopie dat hij minder salaris wil’

Daniel Cabot Kerkdijk28 okt 2014, 08:25
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2014, 08:25
Advertentie

De wegen van André-Pierre Gignac en Olympique Marseille lijken te scheiden. De 28-jarige aanvaller beschikt over een aflopend contract en voorlopig komt er maar geen einde aan zijn scoringsdrift: tien doelpunten in elf Ligue 1-wedstrijden. Engelse en Franse media brengen de Frans international met een zomerse overgang naar de Premier League in verband.

voetbalzone

Arsenal en Newcastle United worden veelvuldig genoemd als een mogelijke bestemming van Gignac, die een groot aandeel heeft in de koppositie van Marseille. Voorzitter Vicent Labrune gaat ervan uit dat de aanvaller na 30 juni 2015 niet meer op de loonlijst zal staan. “Een langer verblijf zit er niet in. Hoofdzakelijk omdat werkgevers steeds meer contributies en belastingen moeten betalen. De bedragen rijzen de pan uit”, stelt Labrune.

“We willen graag dat hij blijft, maar het is een utopie dat hij zal instemmen met een lager salaris om bij ons te blijven.” Marseille kent dit seizoen een briljante start, maar ook dat zal volgens Labrune geen reden zijn voor Gignac om langer in het Stade Vélodrome te blijven. “Zijn zaakwaarnemer mag dat zeggen, maar gezien de prestaties op het veld zal Gignac betere voorstellen ontvangen. Hij houdt van de stad en de club, dus we zullen sowieso om de tafel gaan.”

Bezig met laden …