Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege

Laatste update:

Inter Miami heeft in de nacht van zaterdag op zondag een ruime zege geboekt in de Major League Soccer. Aan de hand van superster Lionel Messi was de club uit Florida met 1-4 te sterk voor New England Revolution. Na 11 wedstrijden is Inter Miami koploper in de Eastern Conference van de MLS, met 21 punten. Nummer twee FC Cincinnati, dat drie punten minder heeft, heeft nog wel een duel tegoed.

Aan de kant van Inter Miami was er een basisplek voor Messi en Sergio Busquets. Luis Suárez begon op de bank, terwijl Jordi Alba vanwege een spierblessure ontbrak bij de selectie.

De wedstrijd begon nog rampzalig voor de koploper: al na 37 seconden stond het op een 1-0 achterstand. Tomás Chancalay werd diep gestuurd door Carles Gil, en wipte de bal over de uitlopende doelman Drake Callender heen.

Dankzij Messi ging Inter Miami niet met een achterstand de rust in. Na ruim een half uur spelen werd hij met een fraaie steekpass door Robert Taylor voor de keeper gezet, en de Argentijn faalde niet: 1-1.

Na het verstrijken van het uur werd Suárez binnen de lijnen gebracht, en vijf minuten later kwam zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Opnieuw was Messi trefzeker, deze keer na een steekpass van Busquets.

In de slotfase trok Inter Miami de zege over de streep. Benjamin Cremaschi maakte de 1-3 uit de rebound, waarna Suárez op aangeven van Messi de 1-4 in de uiterste hoek schoot.

Met negen goals is Messi dit seizoen topscorer van de MLS. Ook Suárez doet het prima: hij staat op een gedeelde vierde plaats op de topscorerslijst met zeven goals.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Warming-up richting Copa in juni gaat conform wens…

Die Messi heeft het wel naar zijn zin daar in de MLS samen met zijn maatjes. Van laatste in de competitie in het seizoen voor Messi naar momenteel de eerste plek. Wat een zet van David Beckham om Messi naar Miami te halen. Niet alleen voor Inter Miami maar ook voor de MLS. Die zet de MLS toch even verder op de kaart. In de laatste twee uitwedstrijden van Inter Miami waren twee NFL stadions gewoon uitverkocht (capaciteit van 65.612 en 72.610!).

28 april 2024 om 11:47

Op de kaart? Ja qua aandacht, maar ik betwijfel toch of dit voor een boost van het niveau oid gaat leiden. Er komt nu een groep vrienden maximaal twee jaar bij Miami voetballen en dat is natuurlijk heel geinig. Daarna is het ook gelijk weer gedaan. Het is en blijft een showteam.

28 april 2024 om 11:57

Nou gelijk gedaan is ook weer overdreven. Voor Messi gingen er genoeg grootheden richting Amerika, wellicht niet van het kaliber Messi want die zijn er namelijk niet, maar een Drogba, Villa, Lampard, Ibrahimovic (& zo zijn er nog zat) zijn niet de minste spelers!
Voetbal blijft groeien, voetbal is groots, ook in Amerika zal voetbal ooit tot een waardige niveau komen, al zal het niet tot Europese niveau komen, maar wellicht dat ze zich ooit kunnen meten met een Eredivisie of dergelijke..

28 april 2024 om 12:08

Aandacht is juist super belangrijk als je een sport wil ontwikkelen in je land. Ik denk dat Messi een hoop Amerikaanse kinderen weet te inspireren om te gaan voetballen. Ik was zelf afgelopen November in New york en in central park was het vol met kids die lekker aan het voetballen zijn.

28 april 2024 om 12:10

Die boost is er zeker. Alleen al die kinderen die je bereikt en kennis laat maken met voetbal. Daarna heeft het jaren nodig, maar dat zaadje is geplant. Ook de Copa deze zomer in Amerika, WK in 2026. Dus komende jaren zal er nog heel wat aandacht voor zijn. Het niveau van de competitie is niet heel hoog, maar de aandacht die ze genereren door alleen Messi is gigantisch.

28 april 2024 om 13:43

Als je zulke grote voetballers in de competitie hebt dan zullen meer getalenteerde atleten uit hun eigen land voor voetbal kiezen en zal dat zeker het niveau opschroeven van de MLS. Een Nederlandse schaatscoach was aan de schandpaal genageld toen hij Amerika bekritiseerde dat heel veel atleten kapot worden gemaakt door de NFL.

Eerst 72000 mensen en nu 65.000 om even naar Messi te kijken, je kunt dan echt de imapct van Messi zien op de hele MLS, welliswaar als Messi speelt maar deze aandacht heeft ook gevolgen voor spelers die eventueel willen komen en publiek die meer en meer geïnteresseerd raakt in een van de MLS clubs.

28 april 2024 om 13:30

Jaa en zodra messi gewisseld word gaan ze allemaal weer naar huis. Enorme nepsupporters daar.

28 april 2024 om 14:36

Redondo zou niet naar Miami zijn gekomen als Messi daar niet zat, Farias idem.
Talenten willen ook graag nog even met de allerbeste in een team zitten.

Amerika is natuurlijk wel gewoon de showbizz je hoopt dat Messi ver uit de buurt blijft van mensen zoals Jay-z en Will Smith maar ook zulke rare vogels komen als bijen op de honing af.

Schrijver heeft verkeerde definitie van steekbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren