Topscorer Talisca schenkt Benfica overwinning met prachtige uithaal

Gijs Freriks31 okt 2014, 21:34
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2014, 21:34

Talisca begint langzamerhand uit te groeien tot een fenomeen bij Benfica. De middenvelder kwam afgelopen zomer relatief anoniem binnen bij de regerend kampioen van Portugal, maar maakte vrijdagavond alweer zijn achtste doelpunt in negen speelronden van de Primeira Liga. De twintigjarige Braziliaan bezorgde Benfica daarmee een 1-0 thuisoverwinning op Rio Ave.

Talisca schoot de bal van zo’n twintig meter in de kruising en brak daarmee na een uur eindelijk de ban voor het team van Jorge Jesus. Benfica was immers heer en meester, maar doelman Cássio liet zich simpelweg niet passeren. In de eerste helft hield hij onder anderen Lima en Lisandro López van scoren af en twee minuten na rust was Eduardo Salvio dicht bij de openingstreffer, maar hij kopte na een voorzet van Nicolás Gaitán rakelings naast.

Na de bevrijdende 1-0 van Talisca ging Rio Ave, dat in april 2005 voor het laatst van Benfica won, toch nog op zoek naar een goal. Verder dan een vanwege buitenspel afgekeurde treffer kwamen de bezoekers uit Vila do Conde echter niet. Marvin Zeegelaar viel een kwartier voor tijd in bij Rio Ave en Ola John zat bij de thuisploeg vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie. Benfica neemt het komende dinsdag in eigen huis op tegen AS Monaco.