Topscorer Turkije blinkt uit bij opponent PSV, nipte zege Besiktas

Daniel Cabot Kerkdijk22 dec 2011, 20:22
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2011, 20:22

Trabzonspor boekte donderdagavond een eenvoudige zege in de Süper Lig. De Turkse club, de eerstvolgende tegenstander van PSV in de knock out-fase van de Europa League, was voor eigen publiek met 4-1 te sterk voor Orduspor. Man van de wedstrijd was zonder meer Burak Yilmaz, die dit lopende seizoen bijzonder op dreef is. Besiktas won met minimaal verschil van Karabükspor.

Na dik twintig minuten spelen opende Halil Altintop de score voor Trabzonspor, dat nog voor rust een ruimere voorsprong nam. Burak schoot de 2-0 vanaf elf meter binnen en was enkele minuten voor rust opnieuw trefzeker. Een kwartier voor tijd maakte de aanvaller zijn derde doelpunt van de avond. In de slotfase kreeg Orduspor via Hakan Özmert in elk geval een eretreffer.

Burak voert de topscorerslijst in Turkije nu nog steviger aan, met zestien doelpunten in zeventien duels. Door de overwinning stijgt Trabzonspor naar de negende plaats. De achterstand op koploper Galatasaray bedraagt dertien punten: 24 om 37. Besiktas won donderdagavond dankzij een doelpunt van Hugo Almeida met 1-0 van Karabükspor en staat derde, op vijf punten van Galatasaray.