voetbalzone

Topscorer van Israëlisch kampioen gaat geluk beproeven in Spanje

Erik van Dam21 jun 2011, 19:32
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2011, 19:32
Advertentie

Jonathan De Guzman krijgt Tomer Hemed (24) als nieuwe ploeggenoot. De Israëlische aanvaller is door Real Mallorca aangetrokken voor het nieuwe seizoen. De eilandbewoners bevestigen via de officiële kanalen dat zij een akkoord hebben bereikt met Maccabi Haïfa over de komst van Hemed. Donderdag wordt de spits medische gekeurd in Spanje.

Hemed, die eerder deze maand zijn interlanddebuut maakte tegen Letland in de EK-kwalificatiereeks, speelt al zes jaar voor Maccabi. Afgelopen seizoen kwam hij pas echt los en maakte hij dertien goals voor de club uit de havenstad, die kampioen werd. Het levert hem een transfer naar Real Mallorca op, mits hij er zelf ook uitkomt met de Primera División-club.

Hemed werd in totaal drie keer kampioen met Maccabi. Bij Mallorca, dat afgelopen seizoen net voldoende punten vergaarde om degradatie te voorkomen, lopen reeds aanvallers rond als Pierre Webò, Michael Pereira en Emilio Nsue. Het ontbeerde afgelopen seizoen flink aan goals bij los Bermellones; in 38 competitieduels werd maar 41 keer gescoord.

Bezig met laden …