voetbalzone

Topscorer Vossen overweegt Genk te verlaten voor club uit Eredivisie

Bart Kruyt02 nov 2010, 07:45
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2010, 07:45
Advertentie

Jelle Vossen schiet dit seizoen met scherp. De aanvaller van Racing Genk heeft na dertien competitiewedstrijden al veertien doelpunten achter zijn naam staan en de interesse van clubs uit Engeland, Spanje en Italië kon dan ook niet uitblijven. Vossen overweegt echter om na Genk eerst naar de Nederlandse Eredivisie te komen.

/

“Iedereen wil een keer in het buitenland voetballen”, zegt de 21-jarige Vossen in AD/Sportwereld. “De Engelse en Spaanse competitie zijn natuurlijk geweldig. Ik bekijk het wel stap voor stap. Een Nederlandse of Duitse club is voor mij denk ik logischer. In Nederland wordt veel aanvallender gedacht dan in België. Het verzorgde, aanvallende voetbal daar ligt mij wel. De Bundesliga lijkt me ook mooi. Dat is weer een stapje hoger.”

De goaltjesdief werd door zijn scoringsdrift vergeleken met Ronaldo, maar ziet zichzelf meer als een type Klaas-Jan Huntelaar. “Als ik zijn wedstrijden zie, zie ik iets van mijzelf terug”, zegt Vossen. “Het positie kiezen bijvoorbeeld. Maar ook het neusje voor de goal hebben we gemeen. Net als Huntelaar heb ik niet veel ruimte nodig om te scoren. Wat de toekomst brengt? Ik heb net voor vijf jaar bijgetekend. Ik maak dit seizoen wel af bij Genk, denk ik. Ik vind het moeilijk te zeggen hoe lang ik hier nog voetbal.”

Bezig met laden …