voetbalzone

'Topscouts Real Madrid laaiend enthousiast over 'nieuwe Messi''

Matthijs van Laar27 okt 2015, 08:41
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2015, 08:41
Advertentie
voetbalzone

Real Madrid gaat alles in het werk stellen om zich te verzekeren van de handtekening van de vijftienjarige Lucas Patanelli. De naam van de Argentijn komt volgens Marca voor in ieder scoutingsrapport dat de club de afgelopen maanden opstelde na trips richting Zuid-Amerika. Hij wordt zelfs vergeleken met de jonge Lionel Messi.

De Spaanse sportkrant meldt dat Real inmiddels een aantal zwaargewichten naar Argentinië heeft gestuurd om de tiener van Independiente nog eens met eigen ogen aan het werk te zien. Los Blancos hebben Patanelli overigens al wat langer op het oog: in het recente verleden was hij al eens te gast in het Santiago Bernabéu. Er zou zelfs sprake zijn van een voorcontract.

De interesse in Patanelli past binnen de strategie van Real Madrid om jonge toptalenten vroeg aan de club te binden. Eerder gebeurde dat met onder meer Marco Asensio, Federico Valverde en Martin Ödegaard. Er is nog wel één probleem: Patanelli wordt pas in februari 2016 zestien jaar en mag volgens de regels van de FIFA voor die tijd geen officieel contract tekenen.

Bezig met laden …