voetbalzone

Toptalent Ajax staat voor basisdebuut: 'Misschien heeft hij dit zetje nodig'

Matthijs van Laar04 mrt 2016, 13:04
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 13:04
Advertentie

De kans is groot dat Robert Muric zondagmiddag in het uitduel bij Willem II zijn basisdebuut maakt voor Ajax. De Kroaat viel onlangs al even in tegen Excelsior en luisterde die gelegenheid meteen op met een assist. De afwezigheid van Anwar El Ghazi, die geschorst is na zijn rode kaart tegen AZ van vorige week, betekent waarschijnlijk dat hij een nieuwe kans krijgt. “Misschien heeft hij dit zetje nodig om nog een stapje te maken”, zei coach Frank de Boer vrijdag.

/

De technische staf van Ajax ontdekt de laatste tijd een stijgende lijn bij de negentienjarige vleugelaanvaller, die in 2014 werd overgenomen van Dinamo Zagreb. “Ik ga mijn opstelling nog niet prijsgeven, maar met Muric gaat het steeds beter. Hij laat het steeds vaker zien in wedstrijden. Niet alleen tien minuten, maar veel langer in een wedstrijd”, tekende NUsport op uit de mond van De Boer. Wanneer Muric niet speelt, lijkt Lasse Schöne het meest geschikte alternatief.

Ajax moet zondag winnen in Tilburg om in het spoor te blijven van PSV, al acht De Boer het utopisch om te denken dat zowel zijn ploeg als de rivaal uit Eindhoven alles zal blijven winnen. “We weten allemaal hoe snel het schijnen van de zon en stortregen elkaar kunnen afwisselen. Maar het is bij ons doorgedrongen dat we niet te veel punten moeten morsen.”

De Boer weet nog niet of hij tegen Willem II een beroep kan doen op Mike van der Hoorn, die niet helemaal fit is. Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn er hoe dan ook niet bij: zij zijn nog wel even geblesseerd. Het treffen met de Tricolores betekent ook een weerzien met Ajax-huurling Lucas Andersen. “Hij keert sowieso volgend seizoen in eerste instantie terug. Ik vind dat hij zich goed ontwikkelt”, besloot De Boer daarover.

Bezig met laden …