voetbalzone

Toptalent Moses kiest met Wigan voor weg der geleidelijkheid

Matthijs van Laar01 feb 2010, 11:23
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2010, 11:23
Advertentie

De halve Europese top zou op zijn handtekening hebben gejaagd, maar Victor Moses speelt de komende jaren voor Wigan Athetlic. De club van de Nederlanders Mario Melchiot en Rachid Bouaouzan bereikte maandag overeenstemming met Crystal Palace over de transfer van de negentienjarige jeugdinternational van Engeland. Hij tekende voor 3,5 jaar.

/

Wigan-coach Robert Martínez is al langere tijd fan van de aanvaller. “Hij is een speciaal talent. Dat zie je meteen”, vertelt hij op de website van The Latics. “Bij Crystal Palace heeft hij het geweldig gedaan, en nu krijgt hij de kans om op een hoger niveau te groeien en volwassen te worden”, aldus de Spanjaard.

Moses werd geboren in Nigeria, maar maakte op elfjarige leeftijd de overstap naar Engeland. Zes jaar later debuteerde hij voor Crystal Palace, waarvoor hij inmiddels elf keer heeft gescoord in 42 competitieduels. “Spelen in de Premier League is een droom die uitkomt. Ik wil Robert Martínez en Wigan bedanken dat zij mij die kans geven”, zei de speler.

Bezig met laden …