voetbalzone

Toptalent uit Brazilië weerstaat lokroep van Europese supermachten

Gijs Freriks14 okt 2015, 22:39
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2015, 22:39
Advertentie

Thiago Maia Alencar heeft een nieuw contract getekend bij Santos. De achttienjarige middenvelder heeft met drie jaar en vier maanden verlengd en ligt nu juni 2019 vast bij de club uit São Paulo. Maia stond in de belangstelling van Braziliaanse clubs, Juventus, Internazionale, AS Monaco, Atlético Madrid en Arsenal.

voetbalzone

Monaco deed de international van Brazilië Onder-20 naar verluidt de beste aanbieding en wilde hem in februari een tekenbonus van drie miljoen euro overmaken. Flamengo en Fluminense wilden tot een tekenbonus van respectievelijk 1,8 en 1,1 miljoen gaan en bij die clubs kon Maia 45.000 euro op maandbasis verdienen. Hij bleef Santos echter trouw en strijkt daar nu 27.000 per maand op. Bij een toekomstige transfer ontvangt het talent bovendien dertig procent van de afkoopsom.

“Ik ben blij dat deze episode voorbij is en bedank God dat alles is opgelost. Ik blijf bij Santos en hoop de club veel prijzen te bezorgen. Ik speel sinds mijn dertiende, veertiende bij deze club en dit is de club die mij heeft grootgebracht en het verlengen van mijn contract was dan ook wel het minste wat ik kon doen”, aldus Maia op de website van zijn werkgever.

Bezig met laden …