voetbalzone

Toptalent van VfL Wolfsburg komt om het leven bij auto-ongeval

Gijs Freriks10 jan 2015, 18:22
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2015, 18:22
Advertentie

Junior Malanda is bij een verkeersongeval in Duitsland om het leven gekomen. De middenvelder van VfL Wolfsburg en Belgisch jeugdinternational was op weg naar zijn club om op trainingskamp te vertrekken naar Zuid-Afrika, maar bereikte zijn bestemming niet.

voetbalzone

De twintigjarige Malanda zat op de achterbank van de Volkswagen Touareg. De politie heeft inmiddels laten weten dat de auto met circa 100 kilometer per uur over de A2 in de richting van Hannover reed en dat de bestuurder daarbij de macht over het stuur verloor. De wagen vloog uit de bocht en kwam tegen een boom tot stilstand. Malanda kwam bij het ongeval om het leven en de twee andere inzittenden zijn zwaargewond en liggen in het ziekenhuis.

Wolfsburg ziet nu hoogstwaarschijnlijk af van het trainingskamp in Afrika. Malanda gold als een groot talent en speelde in totaal zeventien wedstrijden in het eerste elftal van Wolfsburg, waarin hij twee keer scoorde. Hij speelde vorig jaar met Zulte Waregem nog twee wedstrijden in de Champions League-voorronde tegen PSV en zou eerder ook nog in de belangstelling hebben gestaan van PSV en Ajax.

Bezig met laden …