voetbalzone

Toptalent via social media bedreigd na keuze voor carrière bij Engeland

Matthijs van Laar28 sep 2015, 15:59
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 15:59
Advertentie
voetbalzone

Jack Grealish hakte maandagmiddag de knoop door: hij gaat voor Engeland spelen. De jonge aanvaller van Aston Villa heeft Ierse grootouders en kwam in de vertegenwoordigende jeugdelftallen altijd uit voor dat land. Zijn keuze valt dan ook niet in goede aarde bij veel Ierse voetbalfans, die Twitter aanwenden om hun onvrede kenbaar te maken.

“Ik heb besloten om voor Engeland uit te komen”, verkondigde de twintigjarige speler in een verklaring op het sociale medium. “Het was geen eenvoudig besluit, want Ierland heeft vanwege mijn familie een speciale plek in mijn hart. Ik heb er echter voor gekozen om de kleuren van mijn geboorteland te gaan verdedigen.” Grealish zag het levenslicht in Birmingham.

Zijn keuze valt veel Ieren zwaar. Op Twitter wordt de speler uitgemaakt voor ‘slang’, terwijl anderen hem openlijk een gebroken been toewensen. Een persoon vertrouwt Grealish zelfs toe dat hij er verstandig aan doet om voortaan ‘met één oog open te slapen’; een regelrechte bedreiging aan het adres van de jongeling. De Ierse doelman Shay Given, die afgelopen zomer overstapte van Aston Villa naar Stoke City, is heel wat vergevingsgezinder. “Ik wens je het beste voor de toekomst! #BigTalent”, tweet hij.

Bezig met laden …