voetbalzone

Toptalenten Chelsea op weg naar Vitesse: 'We zijn er druk mee bezig'

Daniel Cabot Kerkdijk07 aug 2013, 07:10
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2013, 07:10
Advertentie

In navolging van Patrick van Aanholt en Gaël Kakuta maken wellicht nog twee spelers de tijdelijke overstap van Chelsea naar Vitesse. De Telegraaf schrijft woensdag dat met de komst van de Chileense middenvelder Cristian Cuevas en de Braziliaanse aanvaller Lucas Piazon, respectievelijk achttien en negentien jaar, het aantal huurlingen in GelreDome vanuit Londen wordt verdubbeld.

/

Volgens het dagblad heeft Piazon begin deze week 'in alle stilte' een rondleiding gehad van technisch manager Ted van Leeuwen. Na het zien van de onder meer gloednieuwe trainingsaccommodatie zou de Braziliaanse tiener erg enthousiast zijn geraakt. De aanvallende middenvelder, die als 'de nieuwe Kaká' door het leven gaat, werd het afgelopen half jaar aan Málaga uitgeleend, waar hij in totaal tot veertien duels kwam. Eerder speelde hij voor onder meer Sao Paulo.

De komst van Cuevas neemt waarschijnlijk meer tijd in beslag. De middenvelder annex linkerverdediger kon pas op zijn achttiende door Chelsea worden vastgelegd en wacht in eigen land nog steeds op zijn werkvergunning. Zolang die er niet is, moet hij in Chili wachten op zijn papieren. "Maar we zijn er druk mee bezig", zegt Van Leeuwen. "Cuevas is erg jong, maar kijk naar Tomas Kalas, die op achttienjarige leeftijd als speler van Chelsea werd gehuurd. We hebben met z’n allen gezien hoe snel het kan gaan."

Bezig met laden …