voetbalzone

‘Toptransfer Edson Álvarez op klappen: Ajax zet ‘ineens’ in op hogere vraagprijs

Jordi Tomasowa14 jun 2023, 09:16
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 09:16
Advertentie

De transfer van Edson Álvarez naar Borussia Dortmund staat op losse schroeven, zo meldt BILD. BVB heeft momenteel een bod van 35 miljoen euro bij Ajax neergelegd. De Amsterdammers zouden echter ‘ineens’ hoger in de boom zijn gaan zitten en verlangen naar verluidt 45 miljoen euro voor de veelzijdige Mexicaan.

Álvarez wordt al enkele weken nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Dortmund. De centrumverdediger annex defensieve middenvelder sprak begin deze maand zijn vertrekwens bij Ajax uit tegenover Voetbal International en is zelf al nagenoeg rond met die Borussen. Toch ‘wankelt de toptransfer’ volgens de Duitse sportkrant, aangezien de onderhandelingen tussen beide clubs momenteel muurvast zitten.

Dortmund is bereid 35 miljoen te betalen voor Álvarez, waarmee hij de duurste aankoop in de clubgeschiedenis zou worden. De Duitsers betaalden in de zomer van 2022 nog 31 miljoen euro aan Ajax om Sébastien Haller over te nemen. Door de hogere vraagprijs van Ajax is er momenteel sprake van een gat van tien miljoen euro.

West Ham United hoopt te profiteren van de huidige impasse tussen de Amsterdammers en Dortmund. The Hammers zien in Álvarez een vervanger voor Declan Rice, die voor een recordtransfer naar Arsenal staat. West Ham is bereid om een hogere transfersom voor Álvarez te betalen en kan de Mexicaans international ook een hoger salaris bieden.

Dortmund wil nog wel om de tafel met Ajax, maar volgens BILD gaat Sven Mislintat als directeur de onderhandeling hard in. “Mislintat was tussen 2006 en 2019 werkzaam voor BVB en heeft nog veel sympathie voor zijn oude werkgever, maar als hij geld gaat zuigen dan houdt de vriendschap hier waarschijnlijk op”, schrijft de krant.

Bezig met laden …