Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptransfer voor Sangaré? ‘Ivoriaan bovenaan shortlist Europese grootmacht’

Laatste update:

Ibrahim Sangaré staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München. Volgens Santi Ouana, journalist van Foot Mercato is de controleur van PSV zelfs de belangrijkste kandidaat om het middenveld van de Duitse topclub te versterken. De verwachting is dat Bayern de onderhandelingen met PSV op korte termijn gaat openen.

Het is niet voor het eerst dat Sangaré in verband wordt gebracht met Bayern. BILD schreef in juni al dat de Ivoriaans international op het wensenlijstje van der Rekordmeister was verschenen. Voor de fysiek sterke Sangaré betaalde PSV in de zomer van 2020 een transfersom van zo'n zeven miljoen euro aan Toulouse. De middenvelder kwam tot dusver tot 135 wedstrijden in het shirt van PSV, waarin hij 14 keer scoorde en 9 assists gaf.

Mocht Bayern besluiten een bod uit te brengen, dan moet men met minimaal 37,5 miljoen euro over de brug komen. Dat is de hoogte van de afkoopclausule in het contract van Sangaré, die nog tot medio 2027 vastligt in het Philips Stadion. De rechtspoot wordt ook al enkele weken gelinkt aan een transfer naar Nottingham Forest. Volgens het Eindhovens Dagblad volgt de Premier League-club de ontwikkelingen rond de Sangaré op de voet, maar een bod werd er door Nottingham nog niet in Eindhoven neergelegd.

PSV-trainer Peter Bosz hoopt komend seizoen gewoon over Sangaré te kunnen beschikken, al lijkt dit niet heel realistisch. Technisch directeur Earnest Stewart gaf eerder al aan dat er concrete interesse voor Sangaré is. Bij een verkoop lijkt de komst van Aster Vranckx weer dichterbij. De Belg, die tijdens het jeugd-EK aanvoerder was van Jong België, staat sinds juli 2021 onder contract bij VfL Wolfsburg. Het Eindhovens Dagblad weet dat Vranckx een afkoopclausule in zijn contract heeft van twaalf miljoen euro, al heeft PSV dat bedrag vooralsnog niet officieel op tafel gelegd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Welkom terug! | PSV
Reacties

Bayern? Ik vind Sangare een goede speler, maar weet niet of het iets is voor de echte top hoor. Het is naar mijn idee ook meer een PL speler. Ik heb het liefst dat ie blijft, maar met 37m kunnen we nog een paar leuke spelers halen

10 augustus 2023 om 14:21

37 miljoen - belastingafdracht van 7,5 miljoen

10 augustus 2023 om 14:41

Vpb is geen btw hè. Je hoeft niet over elke handeling vpb te betalen, je comment is dus onjuist.

10 augustus 2023 om 15:01

PSV is een nv, dus dan heb je wel vpb.

10 augustus 2023 om 15:03

Wat is de toegevoegde waarde van deze reactie? Iedere club zal transfersommen nooit helemaal overhouden.

10 augustus 2023 om 15:05

Lees gewoon de eerste reactie…

10 augustus 2023 om 15:06

maar je betaald geen vpb over een transfer maar over de winst van een boekjaar

10 augustus 2023 om 15:36

Nogmaals, zo werkt vpb niet. Je maakt winst/verlies je hebt uitgaven/inkomsten en aan het einde van het boekjaar maak je de balans op. Winst kan belast worden met vpb, dus NIET een enkele transfer.

10 augustus 2023 om 21:16

Als je landskampioen. Dan verdiend je ook dat bedrag . Dus hoop ik dat hij blijft.

10 augustus 2023 om 14:41

Hoezo? Gravenberch is er ook naar toe gegaan en krijgt ook speeltijd, en ik acht Sangare toch wel een paar klasse hoger.

10 augustus 2023 om 15:41

Welgeteld 559 minuten over een geheel seizoen, wat neer komt op 6 wedstrijden in totaal. Weet niet of je daar mee wilt vergelijken.

10 augustus 2023 om 15:44

Lekker populistisch. Gravenberch is volgens jou, neem ik aan, alleen maar een paar klasses lager dan Sangare omdat hij NIET speelt. Of is het omdat Sangere zich zo goed bewezen heeft op hoog niveau? Sangare bij Bayern zou gewoon heel opmerkelijk zijn omdat Bayern vrijwel nooit met een echte verdedigende middenvelder van zijn type speelt.

Zal voor Bayern in eerste instantie een breedte aankoop zijn, daar biedt je denk ik geen 37,5 miljoen voor.

10 augustus 2023 om 14:50

Als ik lees dat Arsenal ongeveer 40 miljoen gaat betalen voor een reservekeeper, dan verbaast me dit niet meer.

10 augustus 2023 om 15:43

Arsenal betaald £3m voor een huurdeal en kunnen hem volgend jaar voor £27m overnemen (geen verplichte optie). Dus dat is juist een geweldige deal..

10 augustus 2023 om 16:48

Goede deal inderdaad, hoe is dat tot stand gekomen? Ik dacht dat ze aanbiedingen van £35-40m hadden afgewezen?

10 augustus 2023 om 23:38

Raya heeft z’n contract met 1 jaar verlengd waardoor hij dus niet uit z’n contract loopt volgend jaar. Het verhaal tussen Raya en Arsenal loopt al wat langer. Eigenlijk wil Arteta hem bijna sinds z’n komst bij Arsenal al binnenhalen. Eerder hield Brentford wel vast aan £40-45m met clubs als Bayern, Spurs en Chelsea. Raya heeft blijkbaar zelf aangegeven enorm graag naar Arsenal te willen en daarom heeft Brentford hem alsnog op deze manier verkocht/verhuurd.

Op een of andere manier blijf ik altijd het gevoel houden dat sangare niet het voetballende vermogen bezit om bij een club als bayern munchen te voetballen. Lijkt me in ieder geval wel een vooruitgang op goretzka, die is afgegleden zeg. Kimmich alleen al bezit voetballend vermogen voor 2, dus misschien blijkt het een gouden duo te zijn. Ik laat me graag verrassen

10 augustus 2023 om 14:19

Kimmich is idd een beest, echter ben ik het niet eens met de mening die heerst over Goretzka. ik zie hem heel veel spelen en hij is gewoon een top speler op het middenveld. die gaat gewoon wederom basis staan komend seizoen.

10 augustus 2023 om 14:48

Sangaré heeft de pech dat de transfer van Alvarez naar West Ham definitief is. De twee middenvelders zitten in elkaars vaarwater qua mogelijke bestemmingen.

10 augustus 2023 om 15:00

West Ham is onderkant PL met heel soms een uitschieter naar boven. Nu kon het wel eens een uitschieter naar beneden worden. Sangaré is intrinsiek veelzijdiger en kan dus blijkbaar naar Bayern, weer klasse hoger dan Dortmund. Dus in de PL zou het wel eens Newcastle kunnen worden.

10 augustus 2023 om 15:49

Hoe is sangare intrinsiek veelzijdiger?

10 augustus 2023 om 15:44

Dat voetballende vermogen is iets wat wij in NL bij hem onderschatten en om een of andere reden is er een negatief beeld gecreëerd door de media. Voor een cvm onderschept hij ontzettend veel ballen, maakt weinig overtredingen, pakt weinig kaarten, speelt altijd vooruit en is nooit geblesseerd. Persoonlijk denk ik dat het hem gewoon veel te makkelijk af gaat, waardoor hij op momenten meer risico’s neemt wat weleens fout kan gaan. Maar als je hem gaat beoordelen op de gespeelde toppers, behoort hij altijd tot de betere spelers op het veld. In de JCS en tegen Sturm Graz bijv vond ik hem veruit de beste op het veld, maar toch gaat de aandacht naar andere spelers. Toch, als ik een punt van kritiek moet noemen is het dat hij de engelse taal niet machtig is. Ik kan me best voorstellen dat clubs door de taalbarriere twijfelen om door te pakken.

Zie hem graag komen. heel geode speler en denk ik ook passend voor Bayern. wel moordende concurentie dan op het middenveld en zeker geen garantie voor een vaste basisplaats tenzij er nog wat spelers vertrekken bij Bayern, alhoewel ik Kimmich of Goretkza niet zo snel zie vertrekken en Laimer ook goed op de CDM kan spelen.

Toch erg benieuwd hoe deze saga gaat uitpakken. Sangare is een speler die vrijwel elk team beter maakt, bal technisch geen geweldenaar, maar als Sangare als directe tegenstander hebben lijkt mij toch een hel. Zo sterk, pakt zoveel af en is met zijn lengte natuurlijk super kop sterk. niet altijd even stabiel qua performance, maar tevens ook een van de weinig die vrijwel altijd een voldoende scoort. Daarnaast nu Alvarez weg is imo de beste cvm op de Nederlandse velden. Hopen dat meerdere zich gaan mengen en PSV met een transfersom van 40+ miljoen Sangare kan uitzwaaien.

Sangare past goed bij Bayern Munchen. Hij is een getalenteerde middenvelder met fysieke kracht en technische vaardigheden die goed passen bij het spel van Bayern

Onderhandelingen? Ze moeten gewoon die 37,5 miljoen betalen. Voor minder laat psv hem niet gaan dus er valt weinig te onderhandelen met PSV

10 augustus 2023 om 14:21

Weet niet hoe dat met clausules gaat maar kan me voorstellen dat er nog wel over betalingstermijnen oid onderhandeld kan worden.

10 augustus 2023 om 14:37

Ja prima, maar dan moet het totaal ook hoger uitvallen dan die 37,5. Anders gewoon aan die clausule vasthouden. Dat ze maar betalen, gaan al genoeg spelers onder hun waarde weg bij PSV.

10 augustus 2023 om 14:41

Geloof dat transfersommen zelden in 1x betaald worden hoor. Dus zo gek zou dat niet zijn.

10 augustus 2023 om 14:23

Dat vraag ik me af. Stel Bayern biedt nu 32 miljoen en Sangaré wil graag, dan kom je PSV zijnde in een lastige situatie. PSV is namelijk ook gebaat bij een snelle deal, aangezien er nog heel wat moet gebeuren wanneer hij vertrekt.

10 augustus 2023 om 14:27

Je kunt het altijd proberen natuurlijk. Als PSV niet wil meewerken kun je altijd nog terugvallen op die clausule. De vraag is ook hoe graag wil Bayern ‘m snel hebben. Kan me voorstellen dat ze hem ook liever moegen dan 31 augustus willen hebben.

10 augustus 2023 om 14:33

Hij ligt nog jaren vast, als psv niet in geldnood zit zou ik zeker niet in discussie gaan over een bod lager dan 37,5. Sangare heeft dit knap onderhandelt vorig jaar, salarisverhoging en beperkte afkoopsom. Hij en Veerman zagen er goed uit samen tegen Feyenoord. Zou niet rouwig zijn als er een club komt voor hem. Denk dat psv een jasje uitdoet zonder hem.

10 augustus 2023 om 14:38

"denk dat psv een jasje uitdoet zonder hem."

Dat denk ik ook. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wie ze als vervanger gaan halen, maar een vervanger die direct het niveau van Sangaré aantikt is wel zeer lastig te vinden denk ik.

Voorafgaand aan de wedstrijden tegen Feyenoord en Sturm hoopte ik eigenlijk op een zo snel mogelijke verkoop van Sangaré, zodat er verder gebouwd kan worden aan het team. Na deze twee wedstrijden, kan hij misschien beter blijven..

10 augustus 2023 om 14:38

De afkoopsom van 37,5 miljoen is al afgesproken toen Sangaré naar PSV kwam in 2020. Vorig jaar verlengde hij zijn contract met de voorwaarde dat de afkoopsom in die zomer niet geldig zou zijn

10 augustus 2023 om 15:15

Als ik PSV was zou ik ook alles onder de 37,5 afwijzen. Maar als Bayern zijnde kun je natuurlijk vandaag 32 bieden, maandag 35 en als die beide afgewezen worden alsnog de gevraagde 37,5 op dinsdag aftikken. Enige is dat je dan een week moet wachten. Maar het kan je heel misschientoch wat geld besparen.

10 augustus 2023 om 14:36

Ik kan me jouw comment nog herinneren toen ik het had over een transfersom en waarom ik me drukmaakte want het kwam toch niet van mijn bankrekening af? - Nu maak jij je druk omdat er wordt onderhandeld? wordt het geld op jou rekening bijgeschreven Soccerfan?

10 augustus 2023 om 14:37

Misschien naast de 37,5 miljoen denk ik dat PSV hem nog even binnen boord wil houden.
Staat naast de return van Sturm Graz nog een Glassgow/servette op het menu en die wil je toch graag spelen met een Sangare

10 augustus 2023 om 15:17

Kan ook nog ouwe. Dat je tegen Bayern zegt op 31 augustus is hij voor 35 op te halen. Maar dan geldt het omgekeerde, als Bayern hem morgrn wil en ze zijn bereid de afkoopsom te betalen kan PSV daar niets tegen doen.

10 augustus 2023 om 17:14

Ligt er aan wanneer de deadline datum is van die clausule.
Na die datum mag PSV zelf prijs bepalen.

Speelde afgelopen dinsdag toch ook weer zeer sterk, blijft in grote wedstrijden eigenlijk altijd wel overeind. Ook tegen Premier League ploegen als Leicester en Arsenal een prima indruk achter gelaten. Wil tegen de kleinere clubs nog wel eens op avontuur gaan en de bal lullig kwijt raken, gelukkig kent de Bundesliga weinig kleine clubs.

Zou een aderlating zijn voor PSV, aan de andere kant heeft men dan nog redelijk wat tijd om een vervanger te zoeken en het geld lijkt me ook nodig om een verdediger te halen. Al heb ik het idee dat de deal met Vranckx allang rond is in principe, maar dat eerst Sangaré moet vertrekken.

Ik denk dat Sangaré het prima zou kunnen doen bij Bayern. Hij heeft specifieke kwaliteiten en als je die optimaal benut dan heb je een hele goede aan hem.

Begrijpelijk aankoop en voor 37,5 miljoen echt een koopje. Hij zal daar ook zeker zijn minuten wel maken, daar waar hij het doorgaans altijd laat zien in de topwedstrijden. Jammer dat de Eredivisie zo'n klasbak zal verliezen, maar voor een dusdanig zacht prijsje is dat onvermijdelijk

10 augustus 2023 om 15:30

Waarom is dit een begrijpelijke aankoop voor Bayern? Een 6/8 die puur en alleen stofzuiger is. Heb je helemaal niks aan als topclub zijnde.

10 augustus 2023 om 16:00

Casemiro en Kanté recent. Gatusso en Van Bommel in het verleden. Niets aan de top bijgedragen?

10 augustus 2023 om 16:28

@arsenal890 Sangaré is wel meer dan enkel een stofzuiger hoor. Ibrahim heeft regelmatig een prima inspeelpass en hij heeft ook nog wat scorend vermogen. De typische stofzuiger, ook vaak de stille kracht genoemd omdat hij niet opvalt, brengt balans in een team. Sangaré brengt nog iets meer dan dat en komt enigszins in de richting van types als Willy van de Kerkhof, Sören Lerby en Jan Wouters om er maar een paar te noemen. Maar misschien zijn die namen van voor Uw tijd.

10 augustus 2023 om 16:39

Casemiro en Kante zijn wel een iets ander niveau als Sangare, kom op zeg.

10 augustus 2023 om 16:41

Natuurlijk, dat zijn ze ook. Dat is alleen totaal de discussie niet zoals je hopelijk kan lezen. Zijn punt is dat een stofzuiger voor topploegen niet nodig is. Ik weerleg dat met namen. Dat jij het gaat vergelijken, tja...

Het komt nu pas op gang, is weer lekker nu dit weekend de competitie begint. Waarom niet 1 aug klaar, geeft veel meer rust

10 augustus 2023 om 14:35

Ik ben sowieso tegen wedstrijden onder de transferperiode. Utrecht speelt nu waarschijnlijk nog tegen Sangaré, maar de volgende opponent al niet meer. Of stel je voor dat Ajax of Feyenoord hem zou halen, wat gewoon kan (mits hij dat nooit zou doen natuurlijk), dan kan je in competitieverband driemaal tegen de beste middenvelder van de competitie spelen. Dat is toch eigenlijk absurd?

10 augustus 2023 om 15:27

Valt wel mee hoor, is in de winter niet anders. Daarnaast kan het ook zijn dat Veerman bv zijn kruisband afscheuren en de helft wel tegen hem heeft gespeeld en de helft niet. Dat is gewoon hoe het werkt en soms heb je pech, soms heb je geluk. Liever zo dan nog eens 3 weken zonder voetbal.

10 augustus 2023 om 14:37

Zet je schrap, tweede helft augustus wordt het nog veel wilder allemaal. Kijk één zo’n blessure bij de keeper van Real Madrid kan een enorme kettingreactie door Europa jagen. En dan nog de nodige paniek aankopen straks na de eerste officiële wedstrijden met tegenvallende resultaten. Dan wordt ineens geld verbrast, en een grote aankoop lijdt misschien wel tot 10 mutaties.

Als Gravenberch het daar lastig heeft dan heeft Sangare er niets te zoeken. Lijkt me een sympathieke gozer maar is echt middelmaat op Europees niveau.

10 augustus 2023 om 14:36

Sangaré is een andere type speler en op zijn positie (6 a 8) ronduit geweldig. Gravenberch is wat vaardiger met de bal lijkt het (al komt Sangaré er altijd verrassend goed uit), maar vind ik verder nergens beter in dan Sangaré. Laatstgenoemde zal het zodoende ook eerder redden dan Gravenberch. Die zich lekker moet laten verhuren om minuten te maken om later alsnog te shinen bij Bayern, want de potentie is er wel

10 augustus 2023 om 15:03

Wat ze in Nederland ook vaak vergeten is dat een Sangare al in twee redelijk goede competities heeft gevoetbald, terwijl de Nederlanders vaak mislukken in de 2e competitie waar ze naar toe "groeien".

10 augustus 2023 om 15:48

Helaas kan ik deze analyse niet serieus nemen. Gravenberch kan op 8 10 en 6 spelen. En is fysiek misschien ninder sterk maar verdedigend sterker heeft meer scorend vermogen een betere techniek en traptechniek. Daarnaast passeert hij makkelijk en is beter in positiespel. Ik schaam me bijna om tr zien wat de “echte” kenners missen. Ze praten rtl na. Speler van de buitencategorie. Sangare is echt PL middelmaat.

10 augustus 2023 om 16:02

Laten we het er maar op houden dat we het anders zien. En van jezelf (in zekere zin) zeggen dat je een echte kenner bent, zegt genoeg over hoe het zit verder.

10 augustus 2023 om 17:18

Hij kan ook 7 4 en 3 spelen, wil niet zeggen dat hij er wat van bakt. Scorend vermogen van Gravenberg? Nooit gezien. Doe mij maar Sangare any day any time.

10 augustus 2023 om 15:01

Sangaré is een stuk beter dan Gravenberg. Is veel stabieler in zijn prestaties en veel ervarener (4 jaar ouder).

Gravenberg was de ED nog niet ontgroeit toen hij naar Bayern ging. Sangaré steekt er letterlijk met kop en schouders bovenuit als je het vergelijkt met de andere middenvelders in de ED.

Is Zonder, Meer een aanwinst voor Bayren, maar wat mij betreft mag hij nog een jaartje bij PSV Blijven, speelt er. Uitstekend op kleine schoonheid foutjes

Hoezeer ik ook teleurgesteld zou zijn als Sangaré vertrekt bij PSV lijkt me Bayern München een zeer mooie club voor Sangaré, je zou haast zeggen "die trein komt maar één keer langs". Qua fysiek is Sangaré gemaakt voor de Bundesliga, voor de top van de Premier League komt hij pure snelheid tekort al is dat misschien een vertekend beeld. Met de afkoopclausule van 37,5 miljoen maakt PSV 30 miljoen winst ten opzichte van de betaalde transfersom van 7 miljoen in zomer 2020 terwijl Ibrahim wel gewoon 135 wedstrijden voor PSV heeft gespeeld. Financiëel is een transfer voor PSV zeker niet slecht en als een deel van de transferopbrengst weer geïnvesteerd mag worden kan PSV een talentvolle vervanger halen op het middenveld en zich versterken centraal achterin. In hoeverre deze berichtgeving van onder andere Foot Mercato en eerder Bild betrouwbaar is moeten we nog even afwachten maar het zou zeker geen straf zijn als Ibrahim Sangaré nog een jaar bij PSV blijft, zijn contract loopt immers tot zomer 2025.

Vind het interessant dat dit komt van Foot Mercato ipv bijvoorbeeld Bild of zo. Begrijp mij niet verkeerd, Sangare is een beest en ook steeds beter met de bal geworden, toch zie ik niet een Bayern middenvelder in hem, daar hebben zij simpelweg gewoon veels teveel de bal voor. Toch zou het een hele mooie stap zijn en kan PSV goed cashen met die jongen. Is dat dan de duurste transfer of werd Lozano voor 40miljoen verkocht?

10 augustus 2023 om 15:02

Gakpo ging voor 42 + 8 bonus als ik me goed herinner

10 augustus 2023 om 16:09

Volgens Transfermarkt is Lozano voor 45 miljoen verkocht en, zoals Ftbllr ook al aangeeft, Gakpo voor 42, wat volgens Transfermarkt zelfs kan oplopen tot 56,5 miljoen

Heeft iemand een idee of het mogelijk is dat de transfersom boven de 37,5 miljoen komt? Of is een clausule altijd het maximale wat een club er uit kan halen?

10 augustus 2023 om 15:04

Als iemand meer wil betalen dan het afgesproken bedrag, mag dat altijd he

11 augustus 2023 om 13:05

niet voor niks Theoracle jij, maar thanks voor niks.

Dit is weer een broodje aap verhaal, Bayern kan grote spelers halen en dan halen ze maar Sangare. Misschien als 2e of 3e keus maar geen basis, ik denk dat hij dit seizoen gewoon bij PSV speelt.

Geloof er niks van. Te duur voor de kwaliteiten die hij brengt bij de absolute top.
Sanggaré is een goede CVM en net als Alvarez maakt hij in balbezit stappen. Maar voor de absolute top als een Bayern moet je als CVM nog wel net iets meer kunnen, in mijn ogen...

Zie ze dan ook niet 30+ miljoen van hun budget spenderen aan een roulatiespeler/wissel.

Zeker niet nu ze nog een Gravenberch, Kimmich, Laimer en Goretzka voor die plekken hebben als 6/8.

10 augustus 2023 om 16:37

Als PSV fan hoop ik dat U gelijk heeft en ik nog een jaartje mag genieten van Sangaré bij PSV, we kunnen hem sowieso goed gebruiken tegen Glasgow of Servette in de laatste voorronde Champions League, er vanuit gaande dat PSV Sturm Graz uitschakelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren