voetbalzone

Toptransfer Vorm lijkt aanstaande: Swansea contracteert Fabianski

Bart Kruyt29 mei 2014, 09:15
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2014, 09:15
Advertentie

Lukasz Fabianski is de eerste aanwinst van Swansea City voor het volgende seizoen. De doelman beschikt over een aflopend contract bij Arsenal, kan dus transfervrij vertrekken en gaat per 1 juli aan de slag in Wales. Swansea maakt op de website van de club bekend dat Fabianski voor vier seizoenen heeft getekend en lijkt zich hiermee voor te bereiden op een vertrek van Michel Vorm.

voetbalzone

De dertigjarige Vorm heeft er drie seizoenen bij Swansea opzitten en wordt in de wandelgangen in verband gebracht met een overgang naar Liverpool, waar hij de concurrentiestrijd zou moeten aangaan met Simon Mignolet. Nu Swansea zich heeft versterkt met Fabianski, lijkt het echt tot een transfer te gaan komen voor de Nederlander. Fabianski is immers vertrokken bij Arsenal omdat hij aan speelminuten wilde komen en is dus niet voor een plek op de bank naar Swansea gegaan.

De 29-jarige Fabianski speelde sinds 2006 voor Arsenal, maar slaagde er niet in om een vaste plek in het elftal te veroveren. In het seizoen 2010/11 mocht hij nog wel veertien competitiewedstrijden spelen, maar hierna belandde hij weer op de bank. De 21-voudig Pools international speelde in totaal 32 competitieduels voor Arsenal en keepte onlangs nog in de gewonnen FA Cup-finale.

Bezig met laden …