voetbalzone

Torfabrik Janko Oostenrijks Voetballer van het Jaar

03 dec 2008, 09:49
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2008, 09:49
Advertentie
Zijn vele doelpunten hebben Marc Janko de eretitel Oostenrijks Voetballer van het Jaar 2008 bezorgd. Meer dan de helft van de stemmers gaven hun voorkeur aan de topscorer van Red Bull Salzburg. Samir Muratovic (Stürm Graz) en Steffen Hofmann (Rapid Wien) eindigden op de respectievelijke tweede en derde plaats.

De 25-jarige torfabrik van trainer Co Adriaanse is de opvolger van Ivica Vastic die afgelopen jaar met de eer wist te strijken. “Wie dit vorig jaar voorspelde, had ik voor gek verklaard”, jubelde Janko na de bekendmaking van zijn uitverkiezing. De aanvaller heeft een periode van blessureleed achter de rug, maar is dit seizoen met 29 doelpunten de onbetwiste blikvanger van het Oostenrijkse voetbal.

“Dit is een enorme eer voor mij”, zei de zevenvoudig international verder. Ook Adriaanse wierp zijn spits alle lof toe. “Hij maakt een uitstekende periode door. Een speler die soms twee of meer goals per wedstrijd maakt, en zich ook in de nationale ploeg bewijst, verdient het gewoon om speler van het jaar te worden”, aldus de Amsterdammer.

Naast de strijd om het landskampioenschap, momenteel bezet Red Bull Salzburg de koppositie, streeft Janko nog meer doelen na. Zo heeft hij nog twaalf treffers nodig om het nationale doelpuntenrecord van Hans Krankl te evenaren, die wist toen in het seizoen 1977/78 liefst 41 maal het net te vinden. Ook heeft Janko nog altijd een goede klassering op de Gouden Schoen-ranglijst.
Bezig met laden …