voetbalzone

Torino door uitspraak over Parma waarschijnlijk tóch Europa in

Bart Kruyt29 mei 2014, 18:30
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2014, 18:30
Advertentie

Een uitstekend seizoen eindigde twee weken geleden dramatisch voor Torino. In de uitwedstrijd tegen Fiorentina kreeg de ploeg uit Turijn een strafschop en als Alessio Cerci die had benut, dan was Torino voor het eerst sinds het seizoen 1993/94 Europa ingegaan. Cerci faalde echter vanaf elf meter en daardoor eindigde Parma een plekje hoger. Cerci stond na afloop in tranen op het veld.

Mogelijk gaat Torino echter tóch nog de Europa League in. De Italiaanse bond wil Parma geen startbewijs voor het toernooi geven, vanwege het niet voldoen van financiële verplichtingen. Parma was tegen die beslissing in beroep gegaan bij het scheidsgerecht van het Italiaans Olympisch Comité (CONI), maar zonder succes. De club uit de kaasstad stapt nu waarschijnlijk naar het CAS, maar het ziet ernaar uit dat Torino het Europese ticket zal overnemen.

Tommaso Ghirardi, voorzitter van Parma, is er kapot van: "Voor mij eindigt het voetbal vandaag", zei hij in een emotionele reactie. Parma haalde in de Serie A een punt meer dan Torino en ook een punt meer dan AC Milan. De ploeg van Clarence Seedorf eindigde als achtste en zal volgend seizoen sowieso niet in Europa actief zijn.

Bezig met laden …