voetbalzone

Torino krijgt na 88 jaar allereerste landstitel mogelijk toch nog terug

Erik van Dam21 okt 2015, 11:08
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 11:08
Advertentie

Torino wordt binnenkort mogelijk een landskampioenschap rijker. De tweede club uit Turijn kroonde zich lang geleden, in het seizoen 1926/27, voor de eerste keer tot de beste club van Italië. Later moest men die titel echter inleveren omdat een directeur een speler van Juventus zou hebben omgekocht voor de beslissende wedstrijd in de competitie.

De speler van Juventus in kwestie, Luigi Allemandi, heeft nooit hardop toegegeven dat hij inderdaad geld aannam van Torino. De spelers van Juventus zouden destijds ook hebben gezegd dat de eindbeslissing om Torino het kampioenschap te ontnemen oneerlijk was. Deze week zei Torino-voorzitter Urbano Cairo dat de club zijn best zou doen de eerste landstitel terug te krijgen.

Op dit moment staat er bij het seizoen 1926/27 geen winnaar in de boeken van de Italiaanse bond. Bondsvoorzitter Carlo Tavecchio heeft gezegd bereid te zijn om naar de zaak te kijken. Mogelijk komt er zo na 88 jaar toch nog gerechtigheid en krijgt Torino zijn eerste landstitel, en zijn achtste in totaal, terug in de prijzenkast. “Die Scudetto was in alle opzichten van ons. We moeten ‘m terugkrijgen”, zegt Cairo tegen Sky Italia.

Bezig met laden …