voetbalzone

Toronto FC haalt even na Bradley ook international van Engeland

Thijs Post10 jan 2014, 09:12
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2014, 09:12
Advertentie

Toronto FC heeft een dag na de overeenkomst met Michael Bradley van AS Roma opnieuw een speler weggehaald bij een grote club in Europa. Het gonsde al van de geruchten en nu is het officieel: Jermain Defoe speelt vanaf 28 februari voor de club uit Canada. Defoe stond sinds 2009 onder contract bij Tottenham Hotspur, waar hij eerder tussen 2004 en 2008 ook al onder contract stond.

/

“Iedereen weet wat de club voor mij betekent. Ik blijf mijn uiterste best doen voor het team en de fans tot de laatste bal getrapt is”, zegt de 55-voudig international van Engeland. Coach Tim Sherwood van the Spurs spreekt van ‘een prachtige kans’. “Hij voelde dat dit de kans was die hij moest nastreven”, aldus de coach.

Defoe, die meer dan vierhonderd wedstrijden in Engeland speelde, was de laatste jaren nooit onomstreden bij Tottenham Hotspur. Dit seizoen moest hij concurreren met aanwinst Roberto Soldado en de wederopstanding van Emmanuel Adebayor maakte zijn kans op speelminuten er niet groter op.

De aanvaller heeft een vierjarig contract getekend in Noord-Amerika. Bij Tottenham Hotspur speelde hij in zijn eerste periode 177 wedstrijden (64 doelpunten). Na een seizoen bij Portsmouth keerde hij terug op White Hart Lane en sindsdien speelde hij nog eens 185 wedstrijden (78 doelpunten).

Bezig met laden …