voetbalzone

Torrado: ‘Mexico heeft het respect van de andere landen verdiend’

Erik van Dam25 jun 2010, 19:09
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 19:09
Advertentie

Gerardo Torrado ziet de confrontatie met Argentinië in de achtste finale met vertrouwen tegemoet. De middenvelder van Cruz Azul, die in alle drie de groepswedstrijden de negentig minuten vol maakte, denkt niet dat er nu nog landen zijn die El Tri zullen overschatten. “Mexico heeft het respect van de andere landen inmiddels verdiend.”

“We zijn nu een sterke tegenstander voor elk landen”, meent Torrado, die al op 117 interlands voor zijn land staat. “Als je kijkt naar het werk dat onze ploeg verricht en hoe we man tegen man spelen, weet je dat we bewezen hebben een sterk team te zijn, dat moeilijk is te kloppen. Uiteraard moeten we dat vertalen naar het veld, maar ik denk dat ik niets teveel zeg door te stellen dat we de komende wedstrijd echt kunnen winnen.”

Mexico bleef ongeslagen tijdens de eerste twee groepswedstrijden. Tegen Zuid-Afrika maakte het een 1-0 achterstand goed tot een 1-1 remise, en Frankrijk werd in duel twee met 2-0 geklopt. Het laatste groepsduel, tegen Uruguay, ging wél verloren. Luis Suárez zorgde voor het enige doelpunt en zette de Mexicanen daarmee op de tweede plaats in de groep.

Bezig met laden …