voetbalzone

‘Torres doet het goed, maar het vertrouwen valt of staat met doelpunten’

Gijs Freriks19 okt 2013, 13:55
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2013, 13:55
Advertentie

Fernando Torres is terug in de wedstrijdselectie van Chelsea, voor het zaterdagduel met Cardiff City. De aanvaller kampte met een knieblessure en kwam hierdoor voor de interlandperiode niet in actie in de uitwedstrijd tegen Norwich City (1-3). Manager José Mourinho is blij dat hij weer een beroep kan doen op el Niño. Hij behoudt het vertrouwen in de aanvaller, ondanks dat hij volgens de tabloids in de winterstop een nieuwe centrumspits zou willen kopen.

/

De namen van onder anderen Jackson Martínez, Karim Benzema, Burak Yilmaz en Robert Lewandowski worden genoemd, maar voorlopig moet Mou het dus met Torres doen. De Spanjaard maakte slechts één Premier League-doelpunt in dit kalenderjaar en staat dit seizoen nog droog in de nationale competitie. “Dat klopt, maar hij speelde erg goed tegen Bayern München in de Super Cup en was proactief en dynamisch tegen Tottenham Hotspur. Hij doet het goed dit seizoen en hopelijk scoort hij snel een of twee goals. Het vertrouwen van spitsen valt of staat met doelpunten”, zegt Mourinho in The Guardian.

De Londenaren kunnen tegen Cardiff waarschijnlijk geen beroep doen op de geblesseerden André Schürrle en Ashley Cole, terwijl Gary Cahill op de bank plaats moet nemen. De verdediger startte onlangs bij Engeland in twee duels in de basis, maar bij the Blues kiest Mourinho voor John Terry en David Luiz. “De situatie doet mij een beetje pijn, I dont’t like it. Ik houd er niet van om goede spelers op de bank te houden, maar zo is het leven. Ik heb vertrouwen in Gary, maar nu kies ik voor John en David. Dat kan over een paar weken weer anders zijn.”

Bezig met laden …