voetbalzone

Torres: ‘Toen ik het vertelde aan Gerrard, brak ik zijn hart’

Thijs Post28 mei 2014, 22:15
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014, 22:15
Advertentie

Fernando Torres verwierf tussen 2007 en 2011 een heldenstatus in Liverpool en omstreken. De Spanjaard was de publiekslieveling op Anfield, hij scoorde aan de lopende band en hij leek weinig fout te kunnen doen bij de fans. Tot hij in de winter van 2011 naar Chelsea verhuisde. Torres brak met zijn transfer naar Londen het hart van ploeggenoot en vriend Steven Gerrard, zo laat hij weten.

voetbalzone

“Bij Liverpool had ik alles, behalve titels”, blikt Torres in gesprek met de So Foot terug op zijn tijd op Anfield. “Ik voelde me een koning, maar het team viel uiteen. De directeuren hadden Javier Mascherano aan Barcelona verkocht en Xabi Alonso aan Real Madrid, zonder het geld van deze sleutelspelers te investeren in nieuwe spelers. Ik was 27 jaar oud en ik wilde weten hoe het zou zijn om de Champions League de lucht in te tillen.”

“Ik had het idee dat het niet zou gaan gebeuren bij the Reds”, gaat Torres verder. “Liverpool zat in een overgangsfase. De club werd verkocht en als je geen Manchester City of Paris Saint-Germain bent kan het een lange weg richting de top zijn. Ik had de tijd niet om te wachten. Op een dag kwam Gerrard bij me en hij zei: ‘Fernando, nu moet je aan jezelf denken. Doe wat je moet doen.”

voetbalzone

“Toen ik zei dat ik de aanbieding van Chelsea ging accepteren, brak ik zijn hart. Aan Gerrard vertellen dat ik weg zou gaan bij Liverpool was een van de moeilijkste momenten in mijn carrière. Hij was mijn beste teamgenoot en ik weet zeker dat ik nooit meer zo iemand in de toekomst tegenkom. We waren voor elkaar gemaakt.” Bij Chelsea liep het vanaf dag een stroef met Torres.

“De ene week speelde ik, de andere week niet”, zegt de man die onder Rafael Benítez even zijn beste vorm hervond. Spijt van zijn overgang van Spanje naar Engeland heeft hij nooit gehad. Volgens Torres heeft de exodus van de Spaanse spelers eraan bijgedragen dat de nationale ploeg het zo goed doet. “De Spanjaarden waren bang voor het onbekende. Hetzelfde is nu het geval met de Engelse spelers, zij durven de Premier League niet uit. Als er een Engelsman over de grens gaat, zullen er meer volgen. Ik weet waar ik het over heb. Toen Xabi Alonso, José Manuel Reina, Álvaro Arbeloa en Cesc Fàbregas naar Engeland gingen, werd de nationale ploeg beter.”

Bezig met laden …