voetbalzone

‘Torres wordt na drieënhalf jaar door Duitsers verlost van Chelsea’

Erik van Dam01 aug 2014, 23:21
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2014, 23:21
Advertentie

Fernando Torres kan in augustus wel eens een verrassende transfer tegemoet gaan. Diverse Engelse en Duitse tabloids melden vrijdag dat El Niño in de serieuze belangstelling staat van VfL Wolfsburg, dat naarstig op zoek is naar een extra spits. In de dertigjarige Spanjaard zou de Bundesligist een aantrekkelijke optie zien voor het seizoen 2014/15.

voetbalzone

Torres stapte halverwege het seizoen 2010/11 voor vijftig miljoen Britse pond over van Liverpool naar Chelsea. De Londenaren dachten er met hem flink op vooruit te gaan, maar kwamen zwaar bedrogen uit: Torres zakte helemaal in en maakte sinds de transfer niet meer dan 20 doelpunten in 110 Premier League-wedstrijden voor Chelsea. Wel won men met hem aan boord de Champions League en Europa League.

Carlo Ancelotti was de trainer die Torres naar Stamford Bridge haalde, maar hij kreeg de Spanjaard niet aan de praat. Ook André Villas-Boas, Roberto Di Matteo en Rafael Benítez wisten niet het maximale uit de spits naar boven te halen en José Mourinho is er nog evenmin in geslaagd. Toch zou de trainer nog vast willen houden aan Torres voor het nieuwe seizoen. Een goed bod vanuit Wolfsburg kán Mourinho echter op andere gedachten brengen.

voetbalzone

Die Wölfe hebben met Bas Dost en Ivica Olic momenteel maar twee echte puntspelers in de gelederen. Men was eerst bezig met Romelu Lukaku, maar haakte uiteindelijk af om de vraagprijs van Chelsea. Datzelfde gold voor Álvaro Morata, die bovendien de interesse van Juventus prefereerde boven Wolfsburg en uiteindelijk voor de Italiane koos. Er worden meer spitsen genoemd dan alleen Torres voor Wolfsburg, dat nog de hele maand augustus heeft om een knoop door te hakken.

Indirect kan Torres overigens Feyenoord blij maken, als hij echt naar Duitsland gaat. VfL Wolfsburg heeft al meermaals aangegeven dat het pas nadenkt over een afscheid van Bas Dost, wanneer het zelf een andere spits in huis heeft. Dost is de nummer één kandidaat om het vertrek van Graziano Pellè uit De Kuip op te vangen. Zelf ziet hij de overstap zitten en Fred Rutten zei vrijdag nog dat hij met de spits heeft gesproken.

Bezig met laden …