voetbalzone

'Toshack levert contract in na teleurstellende nederlaag in Montenegro'

Daniel Cabot Kerkdijk06 sep 2010, 08:15
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2010, 08:15
Advertentie

De nationale ploeg van Wales moet na één EK-kwalificatiewedstrijd mogelijk al op zoek naar een nieuwe bondscoach. John Toshack staat op het punt om te vertrekken bij de voetbalbond van Wales, zo melden diverse Britse media maandagmorgen. Wales opende de EK-kwalificatiereeks afgelopen vrijdag met een teleurstellende 1-0 nederlaag in en tegen Montenegro.

/

De 61-jarige Toshack zit al sinds 2004 op de bank bij Wales en onder zijn leiding won het land 21 van de 53 interlands die het speelde. De eerstvolgende kwalificatieduels van Wales zijn pas over een maand, tegen Bulgarije en Zwitserland. Daarna komen de Welshman pas vanaf maart volgend jaar weer in actie.

De nederlaag tegen Montenegro was voor Wales, dat zich sinds 1958 nog nooit voor een EK of WK heeft gekwalificeerd, alweer de zesde verliespartij in negen wedstrijden. Na afloop zou Toshack al overwogen hebben om zijn contract in te leveren. Chris Coleman, Dean Saunders en Brian Flynn zijn in beeld om het takenpakket van Toshack over te nemen.

Bezig met laden …