voetbalzone

Toshack nog twee jaar langer bij Wales

04 feb 2009, 15:45
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2009, 15:45
Advertentie
De nationale ploeg van Wales en bondscoach John Toshack blijven nog twee jaar langer aan elkaar verbonden. De 59-jarig oefenmeester ondertekende woensdag een contract dat hem tot en met het Europees Kampioenschap van 2012 hoofdverantwoordelijk maakt voor de verrichtingen van The Dragons.



Het eerdere contract van de geboren Welshman zou in de zomer van 2010 op z’n einde lopen, maar vanwege de bevredigende resultaten en de goede werksfeer rond het nationale team heeft de voetbalbond van Wales besloten daar nog eens twee extra jaartjes aan vast te knopen. De missie is namelijk nog lang niet geslaagd.

Bij zijn aanstelling in 2004 waarschuwde Toshack al dat het hem langer dan vijf jaar zou gaan kosten om de nationale ploeg opnieuw op te bouwen. Belangrijke spelers als Gary Speed, Mark Pembridge, John Hartson en vooral Ryan Giggs haakten gaandeweg allemaal af. Met een nieuwe, jonge groep proberen de Welshmen nu succes te boeken.

Vooralsnog zijn de resultaten wisselend. Na het mislopen van het WK van 2006 en het EK van 2008 bezetten de Britten momenteel de derde plek in WK-kwalificatiegroep 4. De achterstand op koploper Duitsland bedraagt vier punten, terwijl Rusland met even veel punten (zes) op gelijke hoogte staat. Het team van Guus Hiddink heeft echter nog wel een inhaalwedstrijd voor de boeg.
Bezig met laden …