voetbalzone

Tot tranen toe geroerde N'Daw wipt Bordeaux uit Frans bekertoernooi

Erik van Dam26 okt 2010, 22:50
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2010, 22:50
Advertentie

Saint-Étienne is zonder twijfel bezig aan één van de sterkste seizoenen in tijden. Niet alleen in de competitie gaat het Les Verts voor de wind, gezien de derde plek in de tussenstand. Ook in het bekertoernooi deed de club goede zaken. Dinsdagavond klopte Saint-Étienne de verliezend finalist van vorig seizoen, Girondins Bordeaux, met 1-0. Met drie zeges in de Coupe de la Ligue is Bordeaux gedeeld recordwinnaar van het toernooi; een vierde triomf blijft echter uit.

/

De gevierde man aan de zijde van Saint-Étienne werd Guiranne N'Daw. De Senegalese centrumverdediger annex linksback haalde de trekker over na elf minuten spelen in het Stade Geoffrey-Guichard. Emmanuel Rivière zette voor richting zijn teamgenoot en die schoot op fraaie wijze de 1-0 tegen de touwen, hetgeen hem tot tranen toe roerde. Hij is niet altijd zeker van zijn plaats, zeker niet nu Saint-Étienne prima draait zonder dat hij in de basis staat. Met het doelpunt van grote schoonheid nam hij sportieve revanche op coach Christophe Galtier.

Gonzalo Bergessio was na bijna een halfuur spelen dicht bij de tweede goal voor de thuisploeg, maar Cédric Carrasso onderscheidde zich met een formidabele reflex die Bordeaux in leven hield. Gevaar van de tegenstander kwam via de voet van Moussa Maazou, die een afstandspoging echter naast zag zeilen. Jérémie Janot blonk uit in het doel van Saint-Étienne, door Jaroslav Plasil tot tweemaal toe van scoren af te houden. Pierre Ducasse en opnieuw Maazou vonden Janot in het vervolg nog eens op hun weg, net als doelpuntenmaker N'Daw aan de andere kant Carrasso weer trof.

Bezig met laden …