voetbalzone

Tottenham boekt tweede uitoverwinning in slechts vier dagen tijd

Daniel Cabot Kerkdijk07 dec 2013, 19:55
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2013, 19:55
Advertentie

Tottenham Hotspur rekende zaterdagavond met de nodige moeite af met hekkensluiter Sunderland. Het team van manager André Villas-Boas zegevierde met 1-2 over de laagvlieger en komt zodoende op de zesde plek in de Premier League. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt maar zeven punten, al speelt de stadsgenoot zondagmiddag nog in eigen huis tegen Everton.

Het was voor Tottenham de tweede opeenvolgende uitzege, in maar vier dagen tijd. Afgelopen week werd stadsgenoot Fulham al aan de kant gezet. Het team van Villas-Boas keek zaterdag wel eerst tegen een achterstand aan. Hugo Lloris verkeek zich op een voorzet en zodoende kon Adam Johnson simpel voor de 1-0 zorgen. De gelijkmaker viel nog voor rust. Na een kopbal van Nacer Chadli uit een vrije trap zorgde Paulinho voor de nivellering van de tussenstans in het Stadium of Light.

Na de onderbreking trok Tottenham het duel naar zich toe. Een goede individuele actie van Moussa Dembélé werd door John O’Shea beantwoordt met een eigen doelpunt; hij werkt de voorzet achter zijn eigen doelman. Jermain Defoe raakte tot tweemaal toe het aluminium en Sunderland schreeuwde vergeefs om een strafschop toen Sandro het leer uit een corner tegen zijn arm kreeg.

Bezig met laden …