Tottenham door als groepswinnaar, Been stuurt Lens teleurgesteld weg

Daniel Cabot Kerkdijk28 nov 2013, 19:52
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2013, 19:52

Tottenham Hotspur sluit de groepsfase van de Europa League als winnaar van Groep K af. Door de remise bij Anzhi Makhachkala-Sheriff FC kreeg het team van André Villas-Boas dat al tijdens het uitduel met Tromso IL te horen. Desondanks dwongen the Spurs een zege af. Het Racing Genk van Mario Been overwintert eveneens in Europa en mag zich winnaar van Groep G noemen: Dynamo Kiev werd verslagen. In navolging van Trabzonspor plaatste ook Lazio zich voor de knockout-fase. De club uit Italië boekte een overwinning op bezoek bij Legia Warschau.

Tromso IL - Tottenham Hotspur 0-2
Met liefst negen veranderingen ten opzichte van het duel met Manchester City trok Tottenham in Noorwegen ten strijde. Doelpunten vielen er niet voor rust, maar kansen waren er zeker wel. Zdenek Ondrasek liet in de eerste minuut al een kans onbenut. Het team van Villas-boas kreeg kansen via Gylfi Sigurdsson, Andros Townsend en Nacer Chadli, maar doelman Benny Lekstrom werd niet gepasseerd.

Na een klein uur spelen werd Brad Friedel pas voor de eerste keer getest: de doelman keerde een vrije trap van Thomas Kind Bendiksen. Het waren de Londenaren die het duel enkele minuten later naar zich toetrokken. Vlad Chiriches was de eerste Roemeen die namens een Engelse club in Europa trefzeker was en Moussa Dembélé gooide het duel een kwartier voor tijd in het slot.

Legia Warschau - Lazio 0-2
In de eerste twintig minuten lieten de bezoekers uit Rome al diverse malen na om op voorsprong te komen. Het was uiteindelijk Brayan Perea die de ban brak. Hij controleerde een pass van Lucas Biglia met het hoofd en werkte het leer met een tweede kopbal in de bovenhoek: 0-1. Lazio domineerde, maar kon het duel niet al voor rust in het slot gooien. Het was uiteindelijk Felipe Anderson die na een klein uur spelen de drie punten op Poolse bodem veiligstelde.

Racing Genk - Dynamo Kiev 3-1
Geen enkele supporter van de thuisploeg kon na het rustsignaal ontevreden zijn over het vertoonde spel en de tussenstand. Het team van Been legde in de eerste 45 minuten de basis voor de overwinning op Dynamo Kiev. Andriy Yarmolenko profiteerde in de negende minuut van een blunder in de Genkse defensie, maar daarna zag Been hoe zijn team voor rust al voor de ommekeer zorgde. Jelle Vossen benutte een strafschop, stond aan de basis van de 2-1 van Bennard Yao Kumordzi en Benjamin De Ceulaer bepaalde reeds de eindstand. Na rust drong Dynamo Kiev nog wel aan, maar zonder enig resultaat. Jeremain Lens werd na 55 minuten naar de kant gehaald.