Tottenham Hotspur doet zichzelf tekort en ligt uit de FA Cup

Daniel Cabot Kerkdijk21 feb 2016, 16:57
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2016, 16:57
/

Mede dankzij een vloot aan gemiste kansen van Tottenham Hotspur heeft Crystal Palace zich zondagmiddag geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Op White Hart Lane waren de meeste kansen voor de ploeg van Mauricio Pochettino, maar het net vinden lukte niet. Via een droog schot van Martin Kelly werd de wedstrijd door de bezoekers in een 0-1 zege omgezet.

Al in de derde minuut was Tottenham ontzettend dicht bij de 1-0. Deli Alli zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald door Yohan Cabaye, waarna Josh Onomah de rebound overwerkte. In de hele attractieve openingsfase waren er ook mogelijkheden voor Harry Kane en Emmanuel Adebayor, maar het net bolde niet. De kansen voor met name Tottenham bleven zich opstapelen. Eerst raakte Alli met een geplaatste schuiver beide palen en even later miste Onomah vanaf de rand van het strafschopgebied de rust om goed af te drukken. Crystal Palace kwam er een aantal keer dreigend uit, maar steeds werd de aanval ongedaan gemaakt voordat het echte schot volgde.

Tot in de laatste minuut van de eerste helft. Wilfried Zaha trok door een goede actie meerdere verdedigers naar zich toe, waardoor de opstomende Kelly vrij stond. De verdediger had alle tijd om de bal rustig aan te nemen en schoot hem vervolgens hard achter Michel Vorm. The Spurs leken niet aangeslagen en gingen na rust vrolijk verder met het aaneenrijgen van kansen. De eerste was voor Kane, die Wayne Hennessey zijn schot uit de hoek zag tikken. Even later kreeg Onomah een kans vanaf nog geen meter afstand, maar doelpuntenmaker Kelly gooide zich voor het schot.

Daarna volgde er een poging naast van Alli en Hennessey had ook een uitstekende redding in huis op een knal van Christian Eriksen. Na ruim een uur spelen ging de storm dan toch liggen en verscheen Crystal Palace wat vaker op de helft van de thuisploeg. Connor Wickham dacht op een gegeven moment zelfs de 0-2 te maken, tot hij zijn treffer zag worden afgekeurd wegens buitenspel. Het geldige gevaar bleef van Tottenham komen, maar dat werd nooit meer zo dreigend als tijdens het eerste uur van de wedstrijd.