voetbalzone

Tottenham Hotspur huurt Clément Lenglet definitief van Barcelona

Tom Rofekamp08 jul 2022, 20:09
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2022, 20:09
Advertentie

Clément Lenglet komt komend seizoen uit voor Tottenham Hotspur, zo melden de Londenaren via de officiële kanalen. De 27-jarige centrumverdediger komt voor één seizoen op huurbasis over van Barcelona. De Catalanen zetten lange tijd in op dat Tottenham het volledige salaris van Lenglet zou vergoeden, zodat er flink wat ruimte vrijkomt in het salarishuis. The Spurs wilden daar echter niet aan, waardoor er uiteindelijk een compromis lijkt te zijn gesloten.

Transfermarktexpert voegt aan de officiële aankondiging toe dat Tottenham geen koopoptie heeft bedongen. AS Roma, dat tevens geïnteresseerd was in de diensten van de vijftienvoudig Frans international, is daarbij nooit een reëele optie geweest. Barcelona wilde Lenglet aanvankelijk verkopen, maar Tottenham zag vanwege zijn prijskaartje meer heil in een ruildeal. Ook het tweede verlangen van los Azulgrana - een volledige vergoeding van Lenglets salaris - lijkt nu niet vervuld te worden.

Barcelona moet ruimte vrijmaken in het salarishuis om nieuwe aanwinsten in te kunnen schrijven. Franck Kessié (AC Milan) en Andreas Christensen (Chelsea) zijn al akkoord met de Spaanse grootmacht over een transfervrije overgang; laatstgenoemde dient logischerwijs als vervanger van Lenglet. Ook hoopt de clubleiding van Barcelona volgens Sky Sports nog altijd op een contractverlenging van Ousmane Dembélé. Een (tijdelijke) uittocht van Lenglet geeft de Catalanen ietwat meer speelruimte om de bijna transfervrije vleugelaanvaller een lucratiever voorstel te kunnen doen.

Met Lenglet, die afgelopen seizoen 27 duels over alle competities in actie kwam voor Barcelona, heeft Tottenham zijn vierde aanwinst voor het komende seizoen binnen. Eerder werden Ivan Perisic, Fraser Forster en Yves Bissouma al aangetrokken door de nummer vier van afgelopen Premier League-seizoen. Ook is Tottenham nog altijd bezig met en package deal bij Everton: Richarlison én Anthony Gordon moeten naar Noord-Londen komen.

Bezig met laden …