voetbalzone

'Tottenham Hotspur op weg naar akkoord met bewierookte 'nouveau Henry''

Matthijs van Laar11 jun 2015, 14:25
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2015, 14:25
Advertentie
voetbalzone

Tottenham Hotspur hoopt op korte termijn de komst van Anthony Martial af te ronden. De negentienjarige aanvaller zou al een persoonlijk akkoord hebben met de Londenaren en wacht nu op overeenstemming tussen zijn huidige club AS Monaco en the Spurs. De negentienjarige aanvaller wordt in eigen land vergeleken met zijn illustere voorganger Thierry Henry.

Eind 2013 noemde Le Parisien de toen helemaal piepjonge Martial le nouveau Henry (de nieuwe Henry) en zo'n anderhalf jaar later bleek waarom. De aanvaller speelde zich vorig seizoen geruisloos in de basis bij AS Monaco en had met negen goals en vier assists een belangrijk aandeel in het behalen van de knappe derde plek, achter Paris Saint-Germain en Olympique Lyon. Daar komt bij dat ook Henry zijn Franse doorbraak beleefde in het shirt van de Monegasken.

Waar zijn illustere landgenoot destijds koos voor een overstap naar Italië, richting Juventus, lijkt Martial dus meteen het pad richting Londen te gaan kiezen. De jeugdinternational, die zo'n 25 miljoen euro moet gaan kosten, heeft zijn voorkeur voor Tottenham al uitgesproken en wacht nu dus op groen licht van zijn huidige werkgever. Martial kwam twee jaar geleden voor vijf miljoen euro naar AS Monaco.

Bezig met laden …