voetbalzone

‘Tottenham klopt met 24 miljoen aan in Milaan, Adebayor naar QPR’

Gijs Freriks15 sep 2013, 10:45
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2013, 10:45
Advertentie

Tottenham Hotspur investeerde deze zomer al 120 miljoen euro in de selectie, maar manager André Villas-Boas is nog niet tevreden. De Portugees wil in de winterstop een nieuwe centrumaanvaller halen en voor die vacature is Stephan El Shaarawy nadrukkelijk in beeld. De Sunday People schrijft dat de Londenaren bereid zijn om een kleine 24 miljoen euro te betalen voor het talent van AC Milan.

/

Ondanks dat Il Faraone sinds de winterstop van afgelopen seizoen met een lichte vormcrisis kampt, lijkt de kans klein dat de Italianen hem laten gaan. Vicevoorzitter Adriano Galliani zei in juli nog een bod van dertig miljoen euro op de Italiaans international te hebben afgeslagen. El Shaarawy, die voor Milan tot dusver 18 keer scoorde in 61 competitiewedstrijden, verlengde begin juli zijn contract in San Siro tot de zomer van 2018. De man met het opvallende kapsel scoorde in Eindhoven nog tegen PSV, in de play-off van de Champions League.

Villas-Boas zou bereid zijn om diep in de buidel te tasten om El Shaarawy binnen te halen, maar het is zeer de vraag of Milan zal meewerken. De ex-coach van onder meer Chelsea verwacht dat Jermain Defoe in januari vertrekt en het salaris van Emmanuel Adebayor, van twee ton per maand, drukt zwaar op de begroting. De Togolees traint thans niet mee met het eerste elftal van Tottenham en vertrekt mogelijk op huurbasis naar Queens Park Rangers. Clubs in de Championship mogen nog spelers huren.

/

Harry Redknapp heeft de belangstelling voor Adebayor bevestigd. “Het zou geweldig zijn als we hem kunnen huren, maar het is aan Tottenham.” Tottenham acht de komst van een nieuwe spits dus noodzakelijk en naast El Shaarawy staat ook Fernando Llorente op de lijst van the Spurs. De Bask maakte deze zomer officieel de overstap van Athletic Bilbao naar Juventus, maar zou daar alweer mogen vertrekken. De Spaans international is ook al met Real Madrid en Barcelona in verband gebracht. Llorente heeft in Turijn concurrentie van onder anderen Carlos Tévez en Mirko Vucinic.

Bezig met laden …