voetbalzone

Tottenham-manager Postecoglou vreest voor lange absentie Micky van de Ven

Rian Rosendaal07 nov 2023, 07:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:39
Advertentie

Micky van de Ven heeft maandagavond tijdens Tottenham Hotspur - Chelsea (1-4) een mogelijk zware hamstringblessure opgelopen. De Nederlandse verdediger greep tijdens een sprintduel kort voor rust naar zijn hamstring en bleef op het veld liggen. Manager Ange Postecoglou zag direct de ernst van de situatie in en haalde de mandekker naar de kant. De Australiër verwacht dat Van de Ven voorlopig aan de kant staat.

"Het is te vroeg om er iets over te zeggen, maar als we naar Micky kijken, denken we dat het een serieuze blessure is. We gaan ervan uit dat hij er een tijdje uit zal zijn", zei Postecoglou na afloop tegenover Engelse media.

Voor Van de Ven sloeg het noodlot toe in de 44ste minuut, toen hij Nicolas Jackson wilde afstoppen na een lange bal richting de Colombiaanse aanvaller van Chelsea. De verdediger had zichtbaar veel pijn en moest door de medische staf van Tottenham naar de kant worden geholpen. Emerson Royal was zijn vervanger achterin bij de thuisclub.

Van de Ven zal door zijn blessure hoogstwaarschijnlijk niet in actie kunnen komen voor het Nederlands elftal tijdens de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar, die later deze maand worden afgewerkt. De mandekker behoort wel tot de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, maar lijkt af te moeten haken met een hamstringblessure.

De blessure van Van de Ven kwam na een enerverende eerste helft in het Tottenham Hotspur Stadium. Dejan Kulusevski opende al snel de score voor de thuisploeg, met Cole Palmer die vanaf elf meter gelijkmaakte. Cristian Romero moest namens Tottenham met rood naar de kant en Chelsea zag doelpunten van Raheem Sterling en Moisés Caicedo worden afgekeurd.

Chelsea won uiteindelijk met 1-4 in een krankzinnig duel dat bol stond van de noemenswaardige gebeurtennissen. In totaal werden er vijf doelpunten afgekeurd, vielen er twee rode kaarten, twee twee blessuregevallen aan de zijde van Tottenham en waren er voor rust maar liefst negen VAR-checks.

Cziommer
Simon Cziommer liet zich bij Viaplay als analist uit over de blessure van Van de Ven. "Dit is minstens vier tot zes weken", voorspelde hij. "Ik hoop dat de aanhechting met de pees niet beschadigd is. Als ik dit zie, dan denk ik niet dat de hamstring helemaal is afgescheurd. Dat baseer ik ook op hoe hij daarna nog een beetje loopt", aldus Cziommer, die in zijn carrière zelf veel te maken had met dit soort spierblessures.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …