voetbalzone

Tottenham sneuvelt na penalty's, Newcastle gelukkigste in thriller

Bart Kruyt20 sep 2011, 23:30
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2011, 23:30
Advertentie

Harry Redknapp gaf dinsdag aan dat hij de Carling Cup erg serieus nam en dat hij het toernooi graag wilde winnen, maar Tottenham Hotspur is al snel uitgespeeld. De Londenaren wisten dinsdagavond geen doorbraak te forceren tegen Stoke City en namen uiteindelijk de strafschoppen slechter. Newcastle United leek ook penalty’s te moeten gaan nemen, tegen Nottingham Forest, maar een late treffer van verdediger Fabricio Coloccini voorkwam dat.

/

Stoke City – Tottenham Hotspur 0-0
(7-6 na strafschoppen)

Rafael van der Vaart had een basisplaats bij Tottenham Hotspur, dat geen goede wedstrijd speelde bij Stoke City. De eerste helft stond vooral in het teken van veel balverlies en na rust werd het niet veel beter, waardoor het niet verwonderlijk was dat er een verlenging aan te pas kwam. In deze extra speeltijd kreeg Stoke de beste kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Heurelho Gomes, die zowaar weer een keer mocht spelen van Redknapp, zag Jon Walters na een snelle vrije trap voor zich opduiken maar naast schieten. De Braziliaanse keeper moest even later handelend optreden toen voormalig Tottenham-aanvaller Peter Crouch gevaarlijk werd.

Doelpunten vielen er niet en dus moesten strafschoppen een winnaar forceren. Jermaine Pennant miste de tweede penalty namens Stoke, maar Roman Pavlyuchenko volgde zijn voorbeeld, waarna er een tijdje niemand meer in de fout ging. Van der Vaart was inmiddels al een tijdje vervangen (de Nederlander deed in totaal een uur mee) en zag in de sudden-death Luongo de beslissende penalty missen. De jonge middenvelder stuitte op Thomas Sorensen, waardoor Tottenham de Carling Cup uit het hoofd moet zetten: Stoke bekert verder.

/

Nottingham Forest – Newcastle United 3-4
Tim Krul hoefde van Alan Pardew niet in actie te komen onder de lat bij Newcastle United, terwijl George Boateng ontbrak aan de kant van Nottingham Forest. De Nederlanders zagen een ware bekerthirller. De thuisploeg, getraind door Steve McClaren, had het voor rust zwaar tegen het sterkere Newcastle en kwam zes minuten voor rust op een terechte achterstand. Sylvain Marveaux bracht de bal in het strafschopgebied; Peter Lovenkrands tikte binnen. De thuisploeg gaf de moed echter niet op en kwam op gelijke hoogte via Robbie Findley. Lovenkrands benutte vervolgens een strafschop, maar ook nu kwam Nottingham terug, via Matt Derbyshire.

Er moest een verlenging aan te pas komen en Newcastle kwam al vroeg in deze extra speeltijd op een nieuwe voorsprong. Danny Simpson wilde de bal voorgeven, maar raakte het leder verkeerd en zag deze hierdoor in één keer binnenvliegen. Ook nu gaf Nottingham zich echter niet gewonnen en Marcus Tudgay leek er zes minuten voor het einde voor te zorgen dat strafschoppen een winnaar moesten aanwijzen. In de laatste minuut van de verlenging ging Newcastle er echter alsnog met de overwinning vandoor: een perfecte voorzet van Gabriel Obertan kwam terecht op het hoofd van Coloccini, die the Magpies naar de volgende ronde kopte.

Stoke City – Tottenham Hotspur

Nottingham Forest – Newcastle United

Bezig met laden …