voetbalzone

Tottenham-spelers laten zich na Muamba-incident massaal onderzoeken

Peter Nusselder19 mrt 2012, 10:48
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2012, 10:48
Advertentie

Bolton Wanderers-speler Fabrice Muamba zakte zaterdag op het voetbalveld in elkaar en ligt twee dagen later nog altijd in het ziekenhuis op de intensive care. De middenvelder kreeg tijdens het FA Cup-duel met Tottenham Hotspur een hartaanval, en ook bij the Spurs zit de schrik er goed in.

/

Twee ploeggenoten van Rafael van der Vaart moesten zich maandag voor een regulier onderzoek melden bij de cardioloog, maar de hele selectie van de Engelse club wil zich nu laten onderzoeken. Dokter Sanjay Sharma heeft overigens aan Sky News laten weten dat de zorgen van de voetballers wellicht begrijpelijk, maar niet noodzakelijk zijn.

“Incidenten als deze zijn zeker bij jonge mensen erg zeldzaam en komen maar bij één op de 50.000 mensen voor”, verzekert de arts. Het voorval met Muamba heeft overigens ook consequenties gehad voor een 21-jarige man uit Engeland, die ervan wordt verdacht dat hij een racistische opmerking over de voetballer heeft getwitterd. Volgens diverse Britse tabloids wordt de verdachte, die zelf beweerd dat zijn account was gehackt, vastgehouden op het politiebureau.

Bezig met laden …