voetbalzone

Tottenham veegt eerste bod van 70 miljoen euro op Kane resoluut van tafel

Jordi Tomasowa27 jun 2023, 13:13
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2023, 13:13
Advertentie

Bayern München gaat vol voor de komst van Harry Kane, zo meldt David Ornstein namens The Athletic. Der Rekordmeister heeft naar verluidt een bod van 70 miljoen euro exclusief bonussen bij Tottenham Hotspur neergelegd. Dit eerste bod is volgens Sky Sports direct van tafel geveegd.

Bayern München is op zoek naar een nieuwe aanvalsleider en heeft Kane bovenaan de shortlist gezet. De aanvalsleider van the Spurs zou zelf niet onwelwillend staan tegenover een transfer naar Duitsland. Kane heeft Bayern volgens Sky Sports zelfs laten weten dat hij per se wil vertrekken bij Tottenham. Een topclub buiten de Premier League zou zijn voorkeur genieten.

Plettenberg sprak maandag namens Sky Sports over een ‘moeilijke deal’. Na het positieve geluid van de spits zelf is de clubleiding echter overgegaan tot intern overleg om de vervolgstappen in kaart te brengen. Men wil naar verluidt niet meer betalen dan honderd miljoen euro, maar de beleidsbepalers zijn ‘positief gestemd’ over de slagingskansen van de toptransfer.

Onlangs meldde onder meer The Telegraph dat Manchester United eveneens geïnteresseerd was in de diensten van Kane, maar inmiddels lijkt de club van manager Erik ten Hag afgehaakt. Het totale kostenpakket zou te gortig zijn, zo gaf de Britse kwaliteitskrant aan. Ten Hag zou teleurgesteld zijn in het afketsen van de transfer, maar ook begrijpen dat er limieten zijn. Kane heeft in Noord-Londen een contract tot medio 2024, waardoor Tottenham zijn topscorer aller tijden deze zomer zou moeten verkopen om nog wat aan hem te verdienen.

Naast Bayern München en Manchester United werd in een eerder stadium ook Real Madrid genoemd als mogelijke bestemming voor Kane. Inmiddels lijkt de Madrileense interesse enigszins bekoeld, niet in de laatste plaats omdat president Florentino Pérez hoopt Kylian Mbappé over te nemen van Paris Saint-Germain. De Fransman ligt net als Kane tot medio 2024 bij zijn club en heeft aangekondigd zijn contract in Parijs niet te willen verlengen.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …