voetbalzone

Tottenham verkoopt ex-aanvoerder Engeland voor vijf miljoen aan Jol

Gijs Freriks19 aug 2013, 19:35
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2013, 19:35
Advertentie

Scott Parker verlaat Tottenham Hotspur. De 32-jarige middenvelder stapt over naar Fulham en heeft bij de stadsgenoot een contract voor 3 seizoenen getekend. Dat maken de clubs via de officiële websites bekend. De club van trainer Martin Jol betaalt volgens de tabloids 4,7 miljoen euro voor de Engelsman, die nog een tweejarig contract had op White Hart Lane.

/

De achttienvoudig international leek naar Queens Park Rangers te gaan, maar is maandag gepresenteerd op Craven Cottage. Parker speelde de afgelopen twee seizoenen bij Tottenham. Eerder kwam hij uit voor onder meer Chelsea, West Ham United en Charlton Athletic. Hij heeft al meer dan driehonderd Premier League-wedstrijden achter zijn naam staan. Hij was begin 2012 nog even de aanvoerder van de nationale ploeg en een jaar eerder werd hij door de Britse pers verkozen tot de beste speler van het seizoen.

“Ik ben blij dat ik bij Fulham ga spelen en kijk ernaar uit om mijn teamgenoten dinsdagmorgen op de training te ontmoeten”, zegt Parker op de website van zijn nieuwe werkgever. Jol was al langer op zoek naar een centrale middenvelder en zag af van Eyong Enoh van Ajax, die vorig seizoen nog op huurbasis voor Fulham speelde. “Parker is een fantastische speler, in balbezit en bij balverlies. Ik ben verheugd om een speler van zijn kaliber bij Fulham te zien”, aldus Jol.

Bezig met laden …