Tottenham verlaat Anfield balend ondanks record voor Kane

Erik van Dam02 apr 2016, 20:21
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2016, 20:21

Tottenham Hotspur heeft zaterdag zeer kostbare punten verloren in de jacht op de landstitel. The Spurs troffen een ijverig en welwillend Liverpool en kwamen niet verder dan 1-1. Harry Kane maakte met zijn 22ste doelpunt een achterstand ongedaan, pakte daarmee een clubrecord en bezorgde zijn club een punt, maar dat is geen reden om te glimlachen voor de club. Leicester City kan zondag namelijk verder uitlopen aan kop van de Premier League, als het thuis weet te winnen van Southampton.

/

Liverpool en Tottenham gingen er in de eerste helft meteen vol voor en creëerden voor beide doelen meerdere kansen. Christian Eriksen nam Simon Mignolet al vroeg onder vuur en dwong de keeper tot een redding; daarna schoot de Deen nog hard op de lat, maar dat gebeurde al in een buitenspelsituatie. Vervolgens nam de thuisclub het heft in handen: James Milner zag een schot geblokt worden en daarna had Hugo Lloris niet zo’n moeite met de inzet van Philippe Coutinho.

Liverpool had het goede gevoel daarna te pakken. Op een kort misverstand tussen Mignolet en Dejan Lovren, dat afliep met een sisser, na voerde het twintig minuten de boventoon. Daniel Sturridge kreeg een prima kans om voor 1-0 te zorgen, maar de Engelsman deed het te gehaast en liet zijn mogelijkheid onbenut. Lloris redde amper twee minuten daarna op een schot van Adam Lallana en moest nóg eens aan de bak toen diezelfde Lallana hem wilde verschalken met een schot dat nog een lastige stuit kende: Lloris was echter alert.

/

De eerste helft beloofde veel voor de fans van Liverpool en vroeg na rust mochten ze in juichen uitbarsten. Coutinho ging de combinatie aan met Sturridge, sprintte door en kreeg de bal snel terug. Tussen drie man in nam de kleine magiër rustig aan en vond hij met binnenkant voet de rechterhoek. De voorsprong voor Liverpool was verdiend en dwong Tottenham meer uit de schulp te kruipen. Het bezoek uit Londen deed dat ook en ogenblikkelijk viel de 1-1. Eriksen hield met een krachtsinspanning de bal binnen bij de achterlijn en gaf af aan Kane, die uit de draai de hoek vond.

De Engelse spits maakte alweer doelpunt nummer 22 van dit seizoen en breidde daarmee zijn voorsprong op Jamie Vardy uit. Bovendien zette hij een clubrecord neer: in het Premier League-tijdperk scoorde niemand vaker dan 21 keer namens Tottenham in één seizoen. De recordhouder tot zaterdag was hij overigens zelf, samen met Gareth Bale. Verder dan die snelle gelijkmaker zou Tottenham niet meer komen. Een schot van Eriksen ging via Mignolet naast en een pass van de Deen naar Alli werd tijdig onderschept. Coutinho schoot de laatste mogelijkheid voor de thuisclub naast.