voetbalzone

Totti leidt Roma naar zege op Samp

22 dec 2007, 22:04
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2007, 22:04
Advertentie
Francesco Totti is en blijft de smaakmaker van AS Roma. Dankzij twee doelpunten van de aanvoerder waren de Romeinen te sterk voor Sampdoria. In het andere zaterdagduel klom Genoa door de zege op Parma weer wat op de ranglijst.

AS Roma – Sampdoria 2-0
De eerste treffer van Totti kwam voort uit een strafschop. Stefano Lucchini beging in het strafschopgebied een overtreding op Matteo Ferrari en Totti verzilverde de elfmetertrap. Het breekpunt in de wedstrijd was de tweede gele kaart voor Sampdoria-aanvoerder Sergio Volpi, die na een klein uur spelen de kleedkamers mocht opzoeken.

In de slotminuut tekende Totti, die zijn eerste thuisduel in meer dan een maand tijd speelde, op aangeven van Marco Cassetti voor de eindstand. Door de overwinning staat Roma vier punten achter op koploper Internazionale, dat zondag tegen AC Milan aantreedt.

Genoa – Parma 1-0
De enige treffer in Genua kwam vanaf elf meter tot stand. Kort voor rust werd Marco Borriello door Massimo Paci in het strafschopgebied neergehaald en de aanvaller voltrok zelf het vonnis. In de tweede helft lieten de bezoekers na om de score gelijk te trekken.
Bezig met laden …