voetbalzone

Totti sluit WK niet uit: ‘Een uitnodiging zou me enorm trots maken’

Thijs Post20 mrt 2014, 10:35
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2014, 10:35
Advertentie

Francesco Totti speelde acht jaar geleden voor het laatst in de nationale ploeg van Italië: de middenvelder annex aanvaller nam na het gewonnen WK van 2006 afscheid. De inmiddels 37-jarige voetballegende blijft maar goed presteren bij AS Roma en dus is deelname aan het WK in Brazilië niet uitgesloten. “Als bondscoach Cesare Prandelli me een uitnodiging stuurt, dan ben ik trots.”

voetbalzone

“Ik heb echter altijd gezegd dat ik nog moet bekijken hoe ik er fysiek voor sta, dat is het allerbelangrijkste. Ik hoop dat de nationale ploeg de finale kan halen. De kwaliteit om het goed te doen is aanwezig”, klinkt het in gesprek met Sky Italia. Totti geeft bondscoach Prandelli alvast advies.

“Ik zou Mattia Destro en Alessandro Florenzi (ploeggenoten van Totti bij AS Roma, red.) sowieso oproepen. Het zijn spelers die goed zijn voor de groep en ze maken het verschil in het veld. Het is echter niet aan mij om te beslissen”, aldus Totti, die 58 interlands speelde voor Italië. Hij was actief op de EK’s van 2000 en 2004 en de WK’s van 2002 en 2006.

Bezig met laden …