voetbalzone

Toulalan weer terug bij Lyon

23 nov 2007, 14:31
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2007, 14:31
Advertentie
De Franse ranglijst wordt traditiegetrouw aangevoerd door Olympique Lyon, maar concurrent Nancy is nog lang niet afgeschud. De nummer twee van de ranglijst heeft een wedstrijd minder gespeeld dan L'OL en kan bij een zege zelfs op gelijke hoogte komen. Aan spanning geen gebrek op de vijftiende speelronde van de Lique 1.

De hete adem van Nancy voelt Lyon zoals gezegd nog in de nek; de formatie kan wel Stade Rennes van zich afschudden. De nummer vier van de lijst ontvangt komende zaterdag de koploper.

Lyon zal afreizen met Jeremy Toulalan. De Franse international, die drie kwartier meespeelde in de vriendschappelijke interland tegen Marokko van afgelopen week (2-2), is hersteld van een knieblessure. Bij de tegenstander maakt voormalig Lyon-spits Sylvain Wiltord zijn rentree. Ook vleugelspeler Olivier Thomert is weer fit.

Nancy zal enkele kilometers verderop hopen op een misstap van Lyon. De runner-up van de ranglijst speelt zelf tegen Lille, de werkgever van Patrick Kluivert. Middenvelder Frederic Biancalani is een twijfelgeval: hij kampt met een rugblessure.

RC Lens gaat een zwaar weekend tegemoet. De ploeg treedt zaterdag tegen Lorient aan zonder haar drie sterspelers. Yohan Demont, Olivier Monterrubio en Nenad Kovacevic zijn alledrie geschorst.

In de jacht naar de aansluiting bij de middenmoot moet Olympique Marseille zien af te rekenen met FC Metz, de hekkensluiter van de Lique 1. De ploeg verzamelde in veertien wedstrijden slechts zeven punten en is nu al de belangrijkste kandidaat om te degraderen uit de hoogste divisie. Marseille staat zeventiende.
Bezig met laden …