Toulouse geraakt thuis niet langs Lille en laat koppositie liggen

Matthijs van Laar26 sep 2010, 18:57
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2010, 18:57

Toulouse heeft het nagelaten om op gelijke hoogte te komen met Ligue 1-koploper Saint-Étienne. Een overwinning in eigen huis op OSC Lille had volstaan voor die knappe prestatie, maar de ploeg van coach Alain Casanova kwam niet verder dan een gelijkspel. Gervinho en Antoine Devaux zorgden tezamen voor de 1-1 eindstand.

De bezoekers uit het noorden van Frankrijk kwamen in de beginfase enkele keren goed weg, met name dankzij doelman Mickael Landreau, maar namen na 25 minuten spelen wél de leiding in het Stade Municipal. David Rozehnal stuurde de rappe Gervinho weg, die zich knap ontdeed van twee directe tegenstanders en vervolgens doelman Matthieu Valverde het nakijken gaf met een schuiver.

Lille, waar het Belgische toptalent Eden Hazard pas twintig minuten voor tijd werd ingebracht, wist die voorsprong echter niet vast te houden. Vijf minuten na de entree van Hazard tekende middenvelder Devaux namelijk op zeer fraaie wijze voor de gelijkmaker. Lille was in het vervolg nog het dichtst bij de tweede treffer, maar zowel Emerson (redding Matthieu Valverde) als Gervinho (afstandsschot naast) wisten niet meer te scoren.