voetbalzone

Toulouse mogelijk niet naar Europa door AC Milan: bestuursleden stappen op

Mart van Mourik26 jun 2023, 22:31
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2023, 22:31
Advertentie

Drie bestuursleden van Toulouse zijn opgestapt vanwege mogelijke belangenverstrengeling, zo meldt Voetbal International maandagavond. De winnaar van de Coupe de France van afgelopen seizoen plaatste zich voor de groepsfase van de Europa League, maar omdat de club in bezit is van dezelfde eigenaar als AC Milan kan de UEFA de Europese deelname van Toulouse niet garanderen.

Het Amerikaanse investeringsfonds RedBird is de eigenaar van zowel AC Milan als Toulouse. Omdat de UEFA-reglementen voorschrijven dat er geen plek is in de Europese toernooien voor twee clubs die dezelfde eigenaar hebben om conflicts of interest te voorkomen. Aangezien de Milanezen zeker in de Champions League uitkomen, kan Toulouse mogelijk niet op het Europese podium in actie komen.

De UEFA heeft nog altijd niet bevestigd dat Toulouse komend seizoen deel zal nemen aan de Europa League. Om een goed signaal af te geven en alle leden uit de bestuursraad te halen die direct verbonden zijn aan RedBird hoopt Toulouse alsnog spoedig groen licht te krijgen van de UEFA. In een eerder stadium nam RedBird-eigenaar Gerry Cardinale al afstand van alle betrokkenheid bij de nummer dertien van afgelopen Ligue 1-seizoen, terwijl nu ook Alec Scheiner, Isaac Halyard en Niraj Shah de club hebben verlaten. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de Europese bond met uitsluitsel komt.

Dankzij de klinkende 1-5 overwinning op FC Nantes in de finale van de Franse beker wist Toulouse verrassenderwijs een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League in de wacht te slepen. Thijs Dallinga was tweemaal trefzeker, terwijl ook Zakaria Aboukhlal tot scoren kwam. Het blok op het middenveld werd in de eindstrijd gevormd door Stijn Spierings en Branco van den Boomen, die inmiddels vertrokken zijn naar respectievelijk RC Lens en Ajax.

Bezig met laden …