voetbalzone

Toulouse vult voorhoede na vertrek Gignac snel aan met Tafer

Peter Nusselder25 aug 2010, 13:18
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2010, 13:18
Advertentie

Toulouse heeft snel gehandeld nadat aanvaller André-Pierre Gignac eerder in de week verkaste naar Olympique Marseille. In zijn plaats heeft de Franse club woensdag Yannis Tafer gehuurd van Olympique Lyon. De Franse aanvaller krijgt een eenjarig contract, met een optie tot koop.

/

Als de negentienjarige spits bevalt, kan Toulouse hem aan het eind van deze jaargang voor vier miljoen euro definitief overnemen, meldt de club op haar officiële website. De voorhoede was aan versterking toe, want behalve het vertrek van Gignac kregen de Fransen ook te maken met een blessure van Xavier Pentecôte, waardoor hij pas na de winterstop weer inzetbaar is.

“Ik had Toulouse-trainer Alain Casanova aan de telefoon”, vertelt Tafer aan L’Équipe. “Door wat hij me vertelde weet ik dat hij vertrouwen in me heeft en dat ik meer aan spelen toe zal komen dan in Lyon. Ik wil de mensen bij Olympique bedanken voor het feit dat ze deze huurperiode mogelijk hebben gemaakt.” De jonge aanvaller speelde tot op heden slechts tien Ligue 1-duels, waarin hij eenmaal scoorde, saillant genoeg tegen zijn nieuwe werkgever.

Bezig met laden …