voetbalzone

‘Touré is zo boos dat hij overweegt om Manchester City te verlaten’

Daniel Cabot Kerkdijk20 mei 2014, 06:30
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2014, 06:30
Advertentie
voetbalzone

Yaya Touré overweegt om Manchester City te verlaten, zo verzekert zaakwaarnemer Dimitry Seluk. De belangenbehartiger verzekert dat de middenvelder zich niet gerespecteerd voelt door de landskampioen van Engeland. Seluk wijst erop dat niemand van de Premier League-club zijn cliënt met zijn verjaardag feliciteerde tijdens een evenement van de club in Abu Dhabi.

Het is maar de vraag of Manchester City de uitlatingen van Seluk serieus neemt. Ongeveer een jaar geleden, tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract, claimde de zaakwaarnemer dat Touré zich niet goed behandeld voelde. Nog geen maand later tekende de 31-jarige Ivoriaans international een nieuw vierjarig contract. Ook een jaar eerder dreigde Seluk met het vertrek van de grootverdiener bij the Citizens, die waarschijnlijk niet de intentie hebben om tot verkooop over te gaan.

voetbalzone

“Yaya is zo boos dat hij overweegt om City te verlaten”, claimt Seluk tegenover diverse Engelse media. “Er is een aantal dingen gebeurd waar hij erg boos om is. Hij moet zich nu op het komende WK concentreren, maar de club heeft Yaya niet goed behandeld en dat doet hem pijn. Ze weten niet dat geld geen relaties kan kopen, geen enkele sjeik kan dat. Het gaat niet om geld of een nieuw contract. Het gaat om een relatie tussen mensen en City heeft laten blijken dat ze hem niet respecteren.”

“Nogmaals, dit gaat niet om geld. Sterker nog: hij zou zelfs geld inleveren als hij terug kon keren naar Barcelona. Wat er op zijn verjaardag is gebeurd, bewijst dat de club niets om hem geeft”, vervolgde Seluk. “Het was hét voorbeeld. Ze kunnen zeggen wat ze willen, ‘Oh we geven om Yaya maar we waren het vergeten’. Vergeten? Yaya vergeten? De speler die jullie heeft geholpen om tweemaal kampioen van Engeland te worden? De man die jullie heeft geholpen om de FA Cup en de League Cup te winnen? In een normaal team zouden ploeggenoten en clubmensen hem op zijn minst feliciteren.”

“Als je op 11 mei kampioen van Engeland wordt, een dag later naar Abu Dhabi gaat en op 13 mei een kampioensfeest houdt, en niemand naar Yaya toegaat om hem met zijn verjaardag te feliciteren, waar ben je dan mee bezig?”, vraagt Seluk zich openlijk af. Touré startte zijn Europese loopbaan bij SK Beveren. Via omzwervingen bij Metalurg Donetsk, Olympiacos en AS Monaco kwam de middenvelder in 2007 bij Barcelona terecht. In de zomer van 2010 vertrok hij naar Manchester.

Bezig met laden …